Selahattin Demirtaş iddiası: Aday olacak...

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yerel seçimlerde aday yapılacağı iddiası gündeme geldi. Partinin Demirtaş'ı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için aday gösterebileceği belirtiliyor.

Selahattin Demirtaş iddiası: Aday olacak...

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın adının Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için konuşulduğu belirtiliyor.

Duvar‘dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, HDP’de Edirne Cezaevi’nde 2 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ismi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için “ciddi ciddi” konuşuluyor.

Habere göre kulislerde Demirtaş’ın aday ilan edilmesinin partiye heyecan katacağı değerlendirmesi yapılırken, bu süreçte cezası kesinleşmesi halindeyse adaylığının düşeceğinin de altı çiziliyor.

Bu riskin göze alınması gerektiğini savunanların düşüncesinin, “Demirtaş’ın adaylığı sürecinde cezası kesinleşirse bunun AKP’nin politikalarını deşifre etmeye de yaracağı” şeklinde olduğu ve bu öneriyi getirenlerin Demirtaş’ın cezasının YSK’nin kesin başvuru tarihinden önce kesinleşmesi durumunda yeni bir adayın da belirlenebileceğine dikkat çektiği kaydediliyor. Aday belirleme sürecinin devam ettiği partide bu önerinin HDP’nin yetkili kurullarında nasıl karşılık bulacağı daha sonraki günlerde belli olacak.