Şehir şehir mücadelenin öyküsü: Kara Atlas belgeselinin gösterimi 18 Mart'ta Maltepe NKE'de

Umut Vedat'ın belgeseli Kara Atlas'ın gösterimi bu hafta sonu Maltepe Nazım Hikmet Kültürevi'nde yapılacak.

Şehir şehir mücadelenin öyküsü: Kara Atlas belgeselinin gösterimi 18 Mart'ta Maltepe NKE'de

Türkiye’de yapılması planlanan 70’ten fazla termik santral projesine karşı yerel direnişin haritasını çıkaran uzun metrajlı belgesel Kara Atlas’ın gösterimi, bu hafta sonu Maltepe Nazım Hikmet Kültürevi’nde (NKE) yapılacak.

18 Mart günü saat 17.00’da başlayacağı açıklanan belgesel gösteriminin ardından, belgeselin yönetmeni Umut Vedat ile de söyleşi gerçekleştirilecek.

Belgesel hakkında:

2012 yılını “Kömür Yılı” ilan eden Türkiye, kömürle çalışan 21 termik santral işler durumdayken yapılması planlanan 70’ten fazla santral projesi ile 2016 yılına girmiştir. ‘Büyüyen ekonominin’ pasta payı bölüşülürken bizlere; sulayamadığımız topraklar, solumakta güçlük çektiğimiz kirli hava, kanserli hücreler ve yaşamak için direnmekten başka bir şey kalmıyor. Kara Atlas belgeseli, Yırca’dan Şırnak’a mevcut ve yapılması planlanan santrallere karşı yürütülen mücadelelerin haritasını çıkarıyor. Farklı coğrafyalardan farklı biçimlerde yükselen bu seslerin ortaklığını, yaşamlarımıza sahip çıkarken farklı dillerde nasıl aynı şeyi söylediğimizi birbirimize duyurabilmenin önemli bir çabasını taşıyor.