Seçmenlere 'ezik' diyen AKP'li adaydan tepkiler üzerine açıklama

AKP'nin Yalova milletvekili adayı Meliha Akyol, göçmenlere yönelik skandal ifadeleri sonrası gelen tepkiler üzerine özür açıklaması yaptı.

Seçmenlere 'ezik' diyen AKP'li adaydan tepkiler üzerine açıklama

AKP’nin Yalova milletvekili adayı Meliha Akyol, düzenlediği basın toplantısında tepki çeken bir skandala imza atmış ve “Batı Trakya’dan, oradan buradan, kimisi doğudan gelen, kendisini ifade edemeyen ezik insanlar” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’li adayın bu sözleri kısa zamanda büyük tepki çekmiş ve sosyal medyada hakkında binlerce tweet paylaşılmıştı.

Büyük tepki üzerine Akyol yazılı bir açıklama yaparak özür dilediğini belirtti. Açıklamasında ifadelerinin bir kısmının maksatlı biçimde kesildiğini ve şahsı üzerinden partisi üzerinde algı operasyonu yapıldığını öne süren Akyol, “Nereden gelirse gelsin tek bir vatandaşımıza dahi kötü bir söz kullanmam söz konusu olamaz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu AK Parti hareketinin öznesi; dil, din, ırk ayrımı yapmadan tüm insanlarımıza sevgi, saygı ve hoşgörüyle hizmet etmektir. Bu hizmet kervanında 2002 yılından beri çeşitli görevlerde çalışmış bir kardeşiniz olarak, maksadı ifadede eksik kalan ifadelerimden dolayı kırdığım, üzdüğüm hemşehrilerimden ve tüm kamuoyundan özür dilerim” ifadelerini kullandı.