'Seçmenin yüzde 10'u sandığa gitmeme eğiliminde'

Yerel seçimlere ilişkin siyasi partiler tarafından yapılan kamuoyu araştırmalarında, seçmenin yüzde 10'unun 'sandığa gitmeme' eğiliminde olduğu ileri sürüldü.

'Seçmenin yüzde 10'u sandığa gitmeme eğiliminde'

Yerel seçimlere ilişkin siyasi partiler tarafından yapılan kamuoyu araştırmalarında, seçmenin yüzde 10’unun ‘sandığa gitmeme’ eğiliminde olduğu ileri sürüldü.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, her seçim öncesinde var olan kararsızların içinde ‘sandık protestocularının’ varlığının her zamankinden fazla olduğu belirlendi.

Son ayda yapılan araştırmalarda, kararsızların oranı yüzde 23 olarak belirlenirken, bunlardan yüzde 13’ünün seçim gününe kadar tercih yapacağı, geri kalan yüzde 10’unun sandığa gitmeme eğiliminde olduğu saptandı.

Yüzde 10’luk oranın Türkiye genelinde seçim sonuçlarına etkisinin büyük olduğunu düşünen partilerin seçmeni sandığa gitmeye ikna edecek stratejiler geliştirmeye çalıştığı aktarıldı.

Türkiye’nin içinde bulunduğu en önemli sorunun ‘ekonomi, işsizlik ve geçim sıkıntısı’ olarak sıralanmasının, söz konusu eğilimi ortaya çıkardığına yönelik düşüncenin baskın olduğu ifade edilen haberde, AKP’nin buradan yola çıkarak seçmen algısının değişmesi amacıyla seçimlerden sonraki üç aylık süreçte, sorunların aşılacağına ikna etmeye yönelik çalışma planladığı belirtildi.