'Seçilirsem Türkiye ile AB müzakereleri bitecek'

Avrupa Komisyonu Başkanlığına talip olan Alman siyasetçi Manfred Weber, göreve seçildiğince Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki üyelik müzakerelerini sonlandırmak istediğini söyledi.

'Seçilirsem Türkiye ile AB müzakereleri bitecek'

Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) en büyük grup olan Avrupa Halk Partisi’nin (EVP) lideri Manfred Weber, Avrupa Komisyonu başkanlığına seçilmesi hâlinde Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği sürecini sonlandıracağını söyledi.

Mayıs ayında yapılacak AP seçimlerinde EVP’nin liste başı adayı ve Avrupa Komisyonu Başkanı olmak isteyen Alman Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili Weber, Bild am Sonntag gazetesinin sorularını yanıtladı.

“EVP’nin liste başı adayı ve Avrupa Komisyonu’nun başkanı olmak istiyorsunuz. Jean-Claude Juncker’den neyi farklı yapardınız?” sorusunu yanıtlayan Weber, “Müstakbel Avrupa Komisyonu Başkanı olarak, Türkiye’nin AB’ye olası üyeliği için yürütülen görüşmelere son verilmesi için uğraşırdım” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile “sıkı bir ortaklıktan” yana olduğunu vurgulayan Weber, “Ancak Türkiye’nin tam üyeliğinin olmayacağını açıkça ortaya koymamız gerekiyor” dedi.