SDG Sözcüsü: Özerklik istiyoruz ve kimin bayrağı altında olduğumuz önemli değil

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Cihan Ahmad, Suriye hükümetiyle yapılan bazı görüşmelerde sorunlar çıktığını belirterek, "Parçalanma aşamasında olan bir ülkede yer almak istemiyoruz. Biz, bu bölgede özerklik istiyoruz ve kimin bayrağı altında olduğumuz önemli değil" ifadelerini kullandı.

SDG Sözcüsü: Özerklik istiyoruz ve kimin bayrağı altında olduğumuz önemli değil

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Sözcüsü Cihan Ahmad, Suriye hükümetiyle yapılan bazı görüşmelerde sorunlar çıktığını belirterek, “Parçalanma aşamasında olan bir ülkede yer almak istemiyoruz. Biz, bu bölgede özerklik istiyoruz ve kimin bayrağı altında olduğumuz önemli değil” ifadelerini kullandı.

SDG Sözcüsü Cihan Ahmad, Menbiç’e özerklik verilmesi halinde bu kenti Suriye hükümetine devredebileceklerini ifade ederken,  Menbiç’te Suriye bayrağı dalgalanıp dalgalanmayacağı sorusuna ise “Biz, Suriye’nin bir parçasıyız ve ayrılma çağrısı yapmıyoruz ancak özgür Suriye’nin içinde özerklik anlaşması yapmak istiyoruz” yanıtını verdi.

Sputnik’e konuşan Ahmad, Adem-i merkeziyetçi Suriye’de demokrasi yoluyla çıkarlarının gözetilmesi gerektiğini düşündüklerini belirten Ahmad, “Parçalanma aşamasında olan bir ülkede yer almak istemiyoruz. Biz, bu bölgede özerklik istiyoruz ve kimin bayrağı altında olduğumuz önemli değil” dedi. SDG’nin şu andaki temel amacının bölgeyi korumak olduğunu dile getiren Ahmad, “Parçalanma aşamasında olan bir ülkede yer almak istemiyoruz. Biz, bu bölgede özerklik istiyoruz ve kimin bayrağı altında olduğumuz önemli değil” diye konuştu. gazetemanifesto.com