'Sayın Cumhurbaşkanım artık Kur’ânî vasıfları taşıyanlara oy vereceğim, Ahiretime zarar vermek istemiyorum'

“Katıldığınız ve kazandığınız bütün seçimlerde size oy verdim. Oy vermekle de kalmadım, yazılarımla ve özel sohbetlerimle destek de verdim. Üstelik bir de seçip önümüze koyduklarınızı da seçtim. Ama artık yalnızca vasıflarını Rabbimizin belirlediği adayları seçmek istiyorum”

'Sayın Cumhurbaşkanım artık Kur’ânî vasıfları taşıyanlara oy vereceğim, Ahiretime zarar vermek istemiyorum'

AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın babası ve ilahiyatçı Ali Rıza Demircan, Erdoğan’a “Sayın Cumhurbaşkanım artık Kur’ânî vasıfları taşıyanlara oy vereceğim” sözleriyle seslendi.

Mirat Haber’de yayımlanan yazısında Demircan, “Bismillah /Selamün Aleyküm Muhterem Cumhurbaşkanım!” diye başladı ve “Katıldığınız ve kazandığınız bütün seçimlerde size oy verdim. Oy vermekle de kalmadım, yazılarımla ve özel sohbetlerimle destek de verdim. Üstelik bir de seçip önümüze koyduklarınızı da seçtim. Ama artık yalnızca vasıflarını Rabbimizin belirlediği adayları seçmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘Ahiretime zarar vermek istemiyorum’ diyen Demircan şöyle devam etti: “Hüsn-ü zan besliyor isem de-hangi  vasıflar dikkate alarak aday seçimi yapıldığını tam olarak  bilmiyorum ve bu durum benim Rabbim katındaki sorumluluğumu düşürmez. Âhiretime zarar vermek istemiyorum.”

‘Uyarı’ görevini unuttuklarını hatırlatan Demircan, yazısında “Biz Müslümanların fert ve toplum olarak olmazsa olmaz bir görevimiz var. Orijinal adıyla Emir bil-Marûf ve Nehiy ani’l- Münker. Yani Dinimizin, ortak aklın ve ilmin gerektirdiklerine yönlendirmek ve dinimizin ortak aklın ve ilmin/bilimin sakındırdıklarından men etmek.” ifadelerini kullandı.