Savcı, 3 gündür gözaltında tutulan 6 ÖDP'linin tutuklanmasını istedi

Ankara, Bursa ve Edirne'de gözaltına alınan 6 ÖDP üyesi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcı, 3 gündür gözaltında tutulan 6 ÖDP'linin tutuklanmasını istedi

Bursa’da parti üyelerinin cenaze töreninde ‘terör örgütü propagandası’ yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 ÖDP üyesi mahkemeye sevk edildi.

Haziran ayında yaşamını yitiren Nuri Salman’ın cenaze törenine katıldıkları için 24 Ekim’de sabaha karşı yapılan ev baskınlarıyla Bursa’dan 4, Edirne’den ve Ankara’dan 1 ÖDP üyesi gözaltına alınmıştı.

6 ÖDP’li “Örgüt propagandası” yaptıkları iddiasıyla 3 gün gözaltında tutulduktan sonra bugün Bursa Adliyesi’ne sevk edildi.

ÖDP Bursa İl Başkanı Günay Pank gözaltı ve tutuklama istemine ilişkin “Haziran ayında vefat eden arkadaşımız Nuri Salman’ın yarım saat süren cenaze töreninde uğurlama konuşmaları yapıldı ve arkadaşımızın hatıralarından bahsedildi. Olmadık gerekçelerle terör örgütü suçlamaları yaratma çabasını kabullenmiyoruz. Gözaltılar çok haksız. Yargıyı bir sopa, bir baskı aracı gibi kullanmak istemeleri kabul edilemez. Arkadaşlarımızı bugüne kadar nasıl uğurladıysak bugünden sonra da aynı şekilde uğurlayacağız. ÖDP’yi terörize etmek, kriminalize etmek ve bu şekilde baskı oluşturmak kimsenin haddine değil.” ifadelerini kullandı.