Satılamayan konutları yabancılar alıyor

2018 yılı Ocak-Haziran döneminde Türkiye genelinde yabancı uyruklu kişilere toplam 11 bin 816 konut satışı gerçekleştirildi.

Satılamayan konutları yabancılar alıyor

Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan İstanbul’da konut satışının düştüğü haberinin ardından, satılamayan konutların yabancılar tarafından alındığı belirtildi.

2018 yılı Ocak-Haziran döneminde Türkiye genelinde yabancı uyruklu kişilere toplam 11 bin 816 konut satışı gerçekleştirildi. TÜİK verilerine göre geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18.8’lik artış yaşanan yabancılara konut satışında ilk sırayı İstanbul aldı. Yabancıya konut satışı böylece 5 ayda 2 milyar doları geçti.

DHA’da yer alan habere göre; listede İstanbul’dan sonra en çok rağbet Antalya’ya gösteriliyor. Antalya’da aynı dönemde yabancılara satışı yapılan konut sayısı 2 bin 883 olarak belirlendi. Antalya’nın ardından ise Bursa, Yalova, Trabzon, Ankara ve Mersin geliyor.

En çok talep Irak’tan

Bu yılın ilk altı aylık döneminde yabancıların konut satış rakamlarına bakıldığında, ilk sırada Irak yer alıyor. 1987 konut sayısı olan Irak’ı Suudi Arabistan, İran 944, Rusya Federasyonu, Afganistan izliyor.

2017 yılının tamamında Türkiye genelinde yabancılar toplam 22 bin 234 konut satın almıştı.