'Sarayın bahçesindeki hurma ağaçları için yurtdışından ısıtma tertibatı getirtiliyor'

'İyi Parti' Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bahçesindeki hurma ağaçları için ısıtma tertibatı getirtileceğini öne sürdü.

'Sarayın bahçesindeki hurma ağaçları için yurtdışından ısıtma tertibatı getirtiliyor'

‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuşurken ilginç bir iddiayı gündeme getirdi. Akşener, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçesindeki hurma ağaçları için ısıtma tertibatı getirtileceğini ileri sürdü.

Merak Akşener’in konuşmasından satır başları şöyle;

“EZANIMIZLA UĞRAŞAN KİM VARSA…”

“Milli değerlerimize dil uzatan bir adamın cumhurbaşkanının yanında işi olmaz. Bu adamın ayağına giden diyanet işleri başkanını da görevden alın. Terör örgütü ile iş tutmuş birinden milletimizin diyanetine başkan olamaz. Ülkemizi hedef alan dış odaklara mesaj veriyorlar. Biz de sizdeniz diyorlar. Ezanımızla, cumhuriyetimizle uğraşan kim varsa derdi sen değilsin.”

ERDOĞAN’A PARİS TEPKİSİ: ORADA NE İŞİNİZ VAR?

“Türk milleti için 1.Dünya Savaşı 9 Eylül 1922’de İzmir’de bitmiştir. Türk milleti savaşın sonucunu tanımayan tek millettir. Galip devletleri orada anladık, mağlubiyet metnini kabul eden Almanya orada onu da anladık. Peki kabul etmeyen Türk milletinin temsilcisi olarak orada ne işiniz var?”

“SANKİ MİLLET AÇLIKTAN DEĞİL PROTEİN YÜKLEMESİNDEN MUZDARİP”

“Bir paket çay 30 lira, bir teneke salça 70 lira. Et fiyatları için, “refah arttı çok et tüketildiği için fiyatlar yükseldi” dedi. Sabah akşam et yemişiz iktidar yetiştiremez olmuş. Sanki millet açlıktan değil protein yüklemesinden mustarip. Hayvancılığı bitirdiniz, millete şarbonlu et yedirdiniz. Tarım bakanı kişi başında yıllık et tüketimimiz 15 kilo diyor. Bunun en az 33 kiloya çıkması lazım”

“İktidara yakın müteahhitlerin buluştuğu bir dernek ‘satamadığınız yerlerin listesini gönderin’ dedi. İktidar yandaş müteahhitlere milyarlarca lira aktarmaya hazırlanırken çiftçilerimize tarım destek kredisi kullandırmıyor. Bu tarımın idam fermanıdır. Hep millete sabır diyeceğine o yağmacılara bir kere de hayır de”

“Diz çöküp papazı verdin, bize saldırıyor dediğin dış güçlerle dost oldun. Eyy Trump’la Paris’te yemek yiyorsun. 100 günlük eylem planı açıkladılar. 100 gün oldu ama sonuç sıfır.”

SARAY BAHÇESİNE ISITMA TERTİBATI: ŞAŞIRDINIZ DEĞİL Mİ?

“Bugün dövizi indirdik diye hava atanlar peki doğalgazın elektiriğin fiyatı indi mi? Zam yok diyorlar. Zam zaten yapıldı. Döviz düştüyse geri alın zamları. Saray’ın bahçesine ektiği hurma ağaçları üşümesin diye yurtdışından ısıtma tertibatı getiriliyor. Şaşırdınız değil mi? Ama vatandaş bu kış nasıl ısınacak, bunu düşünmüyor. AK Parti’ye oy vermiş aziz vatandaşlarım, bu iktidar sizin bildiğiniz iktidar değil artık. Onu hurma ağaçları üşümüyor ama benim vatandaşım bu kış üşüyecek.”

“YÜZDE 26 ZAM YAPMAK CEPHEDEN KAÇMAK DEMEKTİR”

“İktidarın sarayı günde 2 trilyon lira yiyor. Ayda 60 milyar da maaşı var. Bir de emekli maaşı alıyor. Bütün bunlar neyine yetmiyorsa maaşına da yüzde 26 zam yaptı. Türk devleti gerekirse cumhurbaşkanına 100 bin lira maaş verir. Ama millete fedakarlık çağrısı yaparken bu nasıl pişkinliktir. ekonomik kurtuluş savaşı veriyor diyip kendi maaşına yüzde 26 zam yapmak cepheden kaçmak demektir.”

“Öğretmenlerimizin atamalarını yapın diyoruz ama kaynak diyorlar. Ama iş Suriyelilere gelince kaynak çok. Suriyelilere sağlık hizmeti, ilaç, doğum bedava Türk vatandaşları ise sigortasını ödeyebilirse tedavi oluyor. İstediği yere dükkan açma hakkı veriliyor Suriyelilere. Suriyeli öğrencilere tam 1200 Lira burs veriliyor. Asgari ücretin altında emekli maaşı kalmasın diyor yok diye yalan söylüyorlar. Osman Gazi Köprüsü, Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim köprüleri için 1 milyar 986 milyon lira yandaş müteahhide ödendi. Geçmeyen araçlar için bizlerin cebinden çıkan para bu. Bunun gibi başka otoyol, havaalanı ve hastanelerde var. Yatırıma karşı çıkmıyoruz ama çalmadan çalışamıyor musunuz?”

AKP’YE FIRAT’IN DOĞUSU İÇİN DESTEK

“Erdoğan’ın davulla zurnayla ülkemizden geçirdiği teröristler şimdi Trump’ın kanatları altında. Papaz’ı verdikten sonra da bir şey diyemiyor. Amerika’nın tehditlerine boyun eğmeden ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Gerekiyorsa bir kara harekatıyla bölge tamamen temizlenmelidir. ABD PKK’lı 3-5 teröristin başına ödül koydu. Bu YPG’yi meşrulaştırma meselesidir. Bırakın ödül filan işlerini bunları paketleyip Türkiye’ye verin”

“ORHUN ABIDELERİNİ DE Mİ DUYMADINIZ?”

“Türklüğe savaş açarak HDP’ye PKK’ya göz kırpıyor. Kim kiminle yürürse yolu açık olsun ama biz milletimizle yürüyeceğiz. İktidarın başı AK Parti ile HDP’yi yan yana göstermek beyhudedir dedi. Onlar zaten Habur’a Oslo’da Dolmabahçe’de yan yanaydı. O günlerde Erbil’de Barzani ile saz çalıp türkü söylemekle meşgul oldukları için hatırlamıyor olabilirler. El ele verdiniz yan yana değil. Teröristler çadır mahkemesinde yargılanırken rahatsız olmasınlar diye şanlı bayrağımızı indirdiniz. Tam da işlerine gelecek zamanda andımız mevzusunu gündeme getirdiler. Milli eğitim Bakanlığı Danıştay’a yaptığı itiraz dilekçesinde, “Türk ulusal kimliği tarih sahnesine çok geç çıkmıştır. Ulus bilincine en geç ulaşan topluluktur” diyor. Ben bu ucube sözlerin, bu cehaletin neresini düzelteyim. bir de Fransız ihtilaline atıf yapmış, ulus bilinci Fransız ihtilali ile ortaya çıktı demeye getiriyor. Bunlar cahil. Ergenekon Destanı’nı da mı okumadınız? Orhun abidelerini de mi duymadınız? Sarayda merdivene dizilen temsili askerleri de mi görmediniz? Cumhurbaşkanlığı forsundaki yıldızları da mı görmediniz? Bakanlığınızın adının başında milli sıfatı var. Onu oraya niçin koymuşlar bir zahmet öğrenin sayın bakan. Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz. 5 bin yıldır millet olduğumuzu biliyoruz gerisi bilmeyenlerin utancı.”