Saray'dan 'ünlüler' yanıtı: Atatürk de götürmüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CHP lideri Kemal Kılıçrdaroğlu'nun "Ünlülerle sınır karakolu ziyareti' tepkisine yant verdi.

Saray'dan 'ünlüler' yanıtı: Atatürk de götürmüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniforma giyerek sanatçılarla birlikte ziyaret ettiği sınır karakolu ziyaretine yönelik eleştirilerini yanıtladı.

“Ana muhalefet lideri bu konuya çok seviyesiz şekilde müdahil oldu.” diyen Sözcü Kalın, “Kore Savaşı’ndan Kıbrıs Harekatı’na, son olarak da 15 Temmuz’a kadar bütün kritik dönemlerde sanatçılarımız, sporcularımız milli bir duyarlılıkla askerimizin, devletimizin yanında olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı döneminden örnekler vermeyi da ihmal etmeyen Kalın “1915’te Çanakkale zaferinden birkaç ay sonra bir grup yazar Çanakkale’ye davet edilir. Mehmet Emin Yurdakul, Ahmet Ağaoğlu, Ömer Seyfettin.. gibi dönemin önde gelen yazarları Çanakkale’ye gitmişlerdir. İstiklal Harbi sürecinde benzer tabloların yaşandığını görüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisinin sanatçılar ile temas içinde olduğunu biliyoruz. Onların desteğini aldığını, görüş alışverişlerine bulunduklarını biliyoruz. Müzeyyen Senar gibi, Faruk Nafız Çamlıbel, Halide Edip Adıvar gibi birçok müzisyen, yazar, ressamın katkı sağladığını görüyoruz.” diye konuştu.

http://gazetemanifesto.com/2018/04/05/kilicdaroglu-az-bile-soyledim/