Saray'dan 'prompter' açıklaması

Saray'ın üst düzey isimleri, Erdoğan'ın Diyarbakır'da uzun süre durmasına yol açanın 'prompter arızası' olmadığını öne sürdü.

Saray'dan 'prompter' açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da katıldığı ‘Kanaat Önderleri İftar Programı’nda konuşma yaparken bir anda donmuş gibi durup kalmasına ilişkin Saray’dan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Genel Koordinatörü Orhan Karakurt, Erdoğan’ın durmasına neden olanın prompter olmadığını, orada vatandaşların önünde duran korumalara tepki gösterdiğini öne sürdü.

Karakurt, Twitter hesabından “Cumhurbaşkanı ve prompter üzerinden algı yaratmaya çalışanlar yine duvara tosladınız. İşte gerçek! Orada prompter falan bozulmadı. Vatandaşların önünde duran korumalara tepki gösterdi, koruma başkanı Muhsin Bey’e ‘çekilsinler’ diye talimat verdi” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank da Twitter adresinden Sözcü Gazetesi’ni hedef alarak, “Prompter görevlisinin, Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) konuşurken işini bırakıp namaza gittiğine inanmak için ahmak, Türk siyasetinin en iyi hatibinin promptersız konuşamayacağına inanmak için de siyasi tarih cahili olmak lazım. İkisi de @gazetesozcu’de var” diye yazdı.

http://gazetemanifesto.com/2018/06/03/video-diyarbakirda-prompter-faciasi-erdogan-dondu-kaldi/