Sarallar çetesine operasyon: Çok sayıda gözaltı var

"Sarallar" olarak bilinen organize suç örgütüne operasyon düzenlendi, 14 şüpheli gözaltına alındı.

Sarallar çetesine operasyon: Çok sayıda gözaltı var

İstanbul’da “Sarallar çetesi” olarak bilinen suç örgütünün kollarından birisi olan başını Sultan Selim Saral’ın çektiği 14 çete üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Haraç, gasp ve nitelikli yağma suçlamalarıyla gözaltına alınan ve 30’un üzerinde mağduru bulunduğu öğrenilen çete üyelerinin, bir iş adamının kendisinden olmayan borcun çete tarafından tahsil edilmeye çalışılması üzerine yaptığı şikayetle gözaltına alındıkları öğrenildi.

Milliyet’ten Ferit Zengin‘in haberine göre, başını organize suç çetesi lideri Sedat Şahin’in çektiği Şahinler çetesiyle girdiği çatışmayla kamuoyu tarafından tanınan ve zaman içerisinde değişik kolları ortaya çıkan Sarallar çetesinin bir kolu daha İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince ortaya çıkarıldı.

Özel Harekat Şube ekiplerinin desteğiyle, 18 ayrı adrese yapılan baskınlarda, Sultan Selim Saral’la birlikte yardımcısı ve kuzeni Ü.S.S. ve çete üyeleri O.S. M.O.O, H.C, Y.C, A.C.Ö, G.A, İ.A, G.İ, Z.D, M.P, M.G,ve H.Ç. adreslerine yapılan baskınlarla yakalanarak gözaltına alındı.

4 çete üyesinin adreslerinde bulunamadığı operasyonda gözaltına alınan çete üyesi şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, tehdit,yağma ve kasten yaralama gibi suçlamalarla gözaltına alınan çete lideri Sultan Selim Saral’ın, Sarallar çetesinin kamuoyu tarafından lideri olarak bilinen Burhanettin Saral’ın kuzeni olduğu öğrenildi.