Sancaktepe’de okulun duvarı çöktü

Sancaktepe Mevlana mahallesinde bulunan bir okulun duvarı çöktü. Çökme sebebi henüz belirlenemezken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Sancaktepe’de okulun duvarı çöktü

İstanbul/Sancaktepe Mevlana mahallesinde bulunan bir okulun duvarı çöktü. Çökme sebebi henüz belirlenemezken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstinat duvarının çökmesi sonucu yol kapanırken olay yerindeki inceleme sürüyor.

Geçtiğimiz hafta Beyoğlu Sütlüce’de yan tarafındaki otel inşaat alanına ait istinat duvarı çökmüş çökme nedeniyle bir apartman yıkılmıştı. Otelin sahibinin Arda Turan olduğu ortaya çıkmış, usulsüzlük iddiaları gündeme gelmişti. Bu olayın ardından İstanbul’un pek çok noktasından peş peşe toprak kayması haberleri gelmeye başladı. Dün akşam Sancaktepe’de bir evin yine yan tarafındaki inşaat nedeniyle yıkılma tehlikesiyle yüz yüze gelmesinin ardından bugün de aynı ilçede bir okulun duvarı yıkıldı.

İstanbul Anadolu Yakası’nda etkili olan kuvvetli sağanak yağış, hayatı felç etti. Sağanak yağışla beraber yumuşayan zeminle Sancaktepe’de okulun istinat duvarı da çöktü. Olay saat 11.45 sıralarında Mevlana Mahallesi Dik Sokak’ta meydana geldi. Mevlana İlkokulun istinat duvarı henüz bilinmeyen nedenle çöktü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. . İtfaiye ekipleri çöken toprağın altında kalan insan olup olmadığını öğrenmek için çalışma başlatırken toprak kaymasının devam ettiği öğrenildi.