Samandıra Ortaokulu Velileri ve İKD'den imam hatip dayatmasına karşı basın açıklamasına çağrı

İstanbul Sancaktepe’de bulunan ve 1930’tan beri kesintisiz eğitim veren Samandıra Ortaokulu'na yönelik imam hatip dayatması velilerin büyük tepkisini toplamıştı.

Samandıra Ortaokulu Velileri ve İKD'den imam hatip dayatmasına karşı basın açıklamasına çağrı

İstanbul Sancaktepe’de bulunan ve 1930’dan beri kesintisiz eğitim veren Samandıra Ortaokulu’na yönelik imam hatip dayatması velilerin büyük tepkisini toplamıştı. 1400 öğrenci kapasiteli okullarının Samandıra İmam Hatip Ortaokulu’na devrine karşı çıkan okul velileri İlerici Kadınlar Derneği ile birlikte söz konusu uygulamaya karşı imza kampanyası başlatmıştı. Okul Velileri ve İlerici Kadınlar Derneği yarın saat 10.00’da okul önünde bir basın açıklaması gerçekleştireceklerini duyurdu.

AKP’nin köklü okulları imam hatipe dönüştürme projesi, yargıda iptal kararları çıkması üzerine sekteye uğramıştı. Samandıra Ortaokulu’na yapılan dayatmada ise söz konusu iptal kararları ile başa çıkmanın yeni bir yönteminin hayata geçirilmeye çalışıldığı görülüyor.

Samandıra Ortaokulu Velileri ve İlerici Kadınlar Derneği tarafından basın açıklamasına çağrı için kaleme alınan metinde söz konusu uygulamaya ”Okulumuzun içine İmam Hatip sınıflarının açılması bu sınıflarda eğitim gören çocuklarımızın da mağdur edilmesine neden olmaktadır.Samandıra’nın okul ihtiyacı okul içinde okul açarak değil binaları tesis edildikten sonra doğru planlamalarla yapılmalıdır. Okul içinde okul olmaz!” sözleriyle karşı çıkıldı.

Samandıra Ortaokulu’nun kendi binasında eğitime devam etmesi istenen açıklamada ”Okulumuzun tarihsel mirasından da, binasından da vazgeçmeyeceğiz. Biz velilere ve öğrencilerimize yapılmaya çalışılan imam hatip okulu dayatmasını da asla kabul etmiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Samandıra Orta Okulu Velileri ve İlerici Kadınlar Derneği, tarafından ‘Okuluma Dokunma’ başlığı ile yayımlanan açıklama şöyle:

”OKULUMA DOKUNMA!

1930’dan beri kesintisiz  eğitim veren Samandıra Orta Okulu’nun velileri ve Sancaktepe halkı olarak  okulumuzu terk etmeyeceğimizi bildiriyoruz.

Samandıra İmam Hatip Ortakulu için inşaa edilen yeni bina 1400 öğrenci kapasiteli Samandıra Orta Okulu öğrencileri için fiziksel, nesnel koşulları (derslikler, avlu, kapalı spor salonu, kantin vs) asla uygun değildir.

Bundan  4 yıl önce 25-30 öğrenci mevcutlu tek İmam Hatip Ortaokulu sınıfını bir süre misafir etmemiz istenmişti. Bu süre içinde misafir özelliklerini korumadıkları gibi her sene taşımalı sistemle de olsa kayıt alan İmam Hatip orta okulunun mevcudu artarak neredeyse 400 öğrenciye ulaşmıştır. Okulumuzda açılan mesleki okulların sınıfları yüzünden çocuklarımız daha kalabalık sınıflarda okumaya ve üstelik ikili  sisteme mahkum edilmiştir.

Okulumuzda kullanılacak kütüphane, uygun laboratuar, bilgisayar  derslik sınıfımız zaten yetersizken eğitim kalitesi giderek düşmektedir.   Ayrıca aynı okul binasında farklı okul programlarının uygulanması, pedagojik olarak öğrencilerimizi olumsuz etkilemektedir.

Okulumuzun içine İmam Hatip sınıflarının açılması bu sınıflarda eğitim gören çocuklarımızın da mağdur edilmesine neden olmaktadır.Samandıra’nın okul ihtiyacı okul içinde okul açarak değil binaları tesis edildikten sonra doğru planlamalarla yapılmalıdır. Okul içinde okul olmaz!

Bu ülkenin birer vatandaşı olarak her çocuk eşit , parasız, bilimsel ve laik eğitim hakkına sahip olmalıyken;  siyasetçilerin kararları ile eğitimde son yıllarda yapılan birçok değişiklikle birlikte eğitim müfredatı bilimsel bir içerikten yoksun kalmıştır.

Siyasilerin kararları ve hedefleri doğrultusunda, eğitimde cinsiyetçilik, ayrımcılık, mezhepçilik çabalarının karşısında olduğumuzu ifade ediyoruz.

Eğitim her yurttaşın en temel hakkıdır. Eğitim Devlet tarafından kamu hizmeti olarak sunulmalı, laik ve bilimsel bir temele dayanmalıdır.

Yerelimizde 88 yıldır, kesintisiz laik  bilimsel eğitim veren Samandıra Ortaokulu mezunları , eğitimlerine başarılı  bir biçimde devam etmiş ve konularında uzman farklı meslek sahibi bireyler olarak topluma hizmet etmektedirler.

Okulumuzun tarihsel mirasından da, binasından da vazgeçmeyeceğiz. Biz velilere ve öğrencilerimize yapılmaya çalışılan imam hatip okulu dayatmasını da asla kabul etmiyoruz.

Okulumuzun 88 senedir süre gelen eğitimine kendi binasında laik bilimsel eğitimle devam etmesini istiyoruz.

TARİH: 28 ARALIK CUMA

SAAT 10:00

YER:SAMANDIRA ORTAOKULU ÖNÜ

ADRES:Abdurrahmangazi Mahallesi, Dudayev Cad. No:3, 34887 Sancaktepe/İstanbul

Samandıra Orta Okulu Velileri ve İlerici Kadınlar Derneği”