Samandıra Ortaokulu velileri 'Okulumuza dokunma!' dedi

88 yıllık Samandıra Ortaokulu'nun imam hatipleştirilmesine karşı mücadele eden veliler topladıkları imzaları ilçe milli eğitim müdürlüğüne teslim etti. Veliler daha sonra da okul önünde bir basın açıklaması düzenleyerek kararlılıklarını vurguladı.

Samandıra Ortaokulu velileri 'Okulumuza dokunma!' dedi

İstanbul Sancaktepe’de bulunan ve 1930’dan beri kesintisiz eğitim veren Samandıra Ortaokulu’na yönelik imam hatip dayatmasına karşı veliler mücadelelerini sürdürüyor.

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) ile birlikte hukuksuz uygulamaya karşı imza kampanyası başlatan veliler, okul önünde toplanarak bir basın açıklaması düzenledi.

1400 öğrenci kapasiteli tarihi okulun Samandıra İmam Hatip Ortaokulu’na devrine tepki gösteren veliler, ortak basın metninde hukuksuz karara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Basın metninde şu ifadeler yer aldı;

“1930 yılından beri kesintisiz eğitim veren Samandıra Orta Okulunun velileri ve Sancaktepe Halkı olarak okulumuzu terk etmeyeceğimizi bildiriyoruz.

Bundan 4 yıl önce 30 öğrenci mevcuduyla tek sınıf misafir olarak gelen İmam – Hatip öğrencileri okulumuza gelmişlerdir. Bu süre içerisinde misafir özelliklerini korumadıkları gibi her sene taşımalı sistemlerle de olsa kayıt alan İmam- Hatip Ortaokulu erkek öğrencilerin mevcutu artarak neredeyse 400 öğrenciye ulaşmıştır.

Samandıra Meslek Lisesi’nin bahçe yanına misafir öğrencilerimize 400 kişilik bir okul yapılmıştır. Bu okulun yapılmasına rağmen kendilerine yönelik değişiklik yapıp bizleri 1.500 kişilik öğrenci mevcutlu düz ortaokulumuzu taşımak istiyorlar. Misafir, Ev sahibini gönderebilir mi soruyorum sizlere? Bu vicdana sığar mı?

Samandıra Halkı olarak okulumuzun 88 senedir süre gelen eğitimine kendi binasında devam etmesini istiyoruz.”

Veliler daha sonra okul müdürünün ve polisin oyalama ve engelleme çabalarına rağmen topladıkları imzaları Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti.