Video | Şam işgalci İsrail'in saldırısı altında

ABD askerlerinin Suriye'den çekilme kararının üzerinden birkaç gün geçmişken işgalci İsrail kuvvetleri başkent Şam'a füze saldırısı başlattı.

Video | Şam işgalci İsrail'in saldırısı altında

ABD askerlerinin Suriye’den çekilme kararının üzerinden birkaç gün geçmişken işgalci İsrail kuvvetleri başkent Şam’a füze saldırısı başlattı.

Suriye’ye dönük yeni provokasyonlar hedefleyen İsrail hava kuvvetleri, Lübnan hava sahası üzerinden Şam’a onlarca füze fırlattı. Füzelerin çoğu havada Suriye hava savunması tarafından imha edilirken, bir kısmı ise Mezzeh hava üssü ve çeşitli asker üslerin çevresini vurdu.

Vurulan bölgelerde geçtiğimiz aylarda Suriye’ye teslim edilen S-300 hava savunma sistemleri bulunmuyor. S-300 sistemlerinin bu saldırıya karşı savunmada aktif olarak yer almadığı ifade edildi.

Diğer taraftan Şam’da bugün Suriyeli Hristiyanlar Noel kutlamalarında bulunuyordu. Savaşın etkisinin azaldığı Şam’da Noel kutlamaları renkli görüntülere sahne oluyordu.

İsrail ordusu ise Suriye hava savunma füzesini vurmak için hava savunma sistemlerini çalıştırdığını açıkladı. Fakat Suriyeli kaynaklar İsrail’e yönelik misilleme amacıyla füzeler fırlatıldığını iddia etti.

Lübnan hükümeti ise hava sahasının ihlal edilmesinden dolayı İsrail’e tepki gösterdi.