Salih Müslim'den yeni açıklama

PYD'nin eski lideri Salih Müslim, "Afrin’i ne Türkiye’ye ne de Rejim’e vermek gibi bir niyetimiz var." derken, NATO'nun Türkiye'ye 'dur' demesi gerektiğini söyledi.

Salih Müslim'den yeni açıklama

PYD’nin eski lideri Salih Müslim, Danimarka’da katıldığı bir panel sonrası Afrin’de devam eden operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

İznews‘in sorularını yanıtlayan Müslim, operasyona ilişkin, “Rusya ve İran’ın bu operasyona onay verdiklerini görüyoruz. Takip ettiğimiz kadarıyla, Türkiye’nin, Afrin’e yönelik düzenlediği operasyonda Rusya ve İran’la bir anlaşmaya gittiğini düşünüyoruz. Fakat bu anlaşmanın boyutunun ne olduğundan ve perde arkasında neler konuşulduğundan çok haberdar değiliz.” dedi.

“AFRİN’E YERLEŞTİRECEKLER”

“Sanıyorum ki İdlib’e karşılık bir takım görüşmeler yapılmış.” diyen Müslim, “İdlib’in merkezinde El Nusra ve ona bağlı gruplar var. Türkiye’nin içinde de farklı gruplar bulunmakta; Türkiye’nin, bu radikal İslamcı grupları ibate edecek yeri yok artık. Bu yüzden Afrin’in demografik yapısı üzerinden bir operasyon başlatıldı. Bu cihadist grupları Afrin’e yerleştirmek istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

NATO’YA İŞARET ETTİ

Müslim, “Avrupa’nın tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da, “Avrupa mültecilerle tehdit ediliyor. Bu gruplar için en uygun yer ise Afrin.” derken, Danimarka’nın AB ve NATO üyesi olduğuna dikkat çekerek, NATO’nun Türkiye’ye ‘dur’ diyebileceğini belirtti.

PYD eski lideri, Afrin’i ne Suriye yönetimine ne de Türkiye’ye vermek gibi bir niyetlerinin olmadığını söylerken, “Gücümüze de bu güçle Afrin’i koruyacağımıza da inanıyoruz.” diye konuştu.