Sakarya'da 'Kürtçe konuşma' saldırısı: Baba hayatını kaybetti, oğlu yaralı

Sakarya'da geçtiğimiz hafta bir baba ve oğul, kahvehane önünde silahlı saldırıya uğramıştı. Baba ve oğula Kürtçe konuştukları için ateş edildiği ortaya çıktı.

Sakarya'da 'Kürtçe konuşma' saldırısı: Baba hayatını kaybetti, oğlu yaralı

17 Aralık Pazartesi günü ajanslara yansıyan bir haberde, Sakarya’nın Hendek ilçesinde, bir kişinin kahvehane önünde tartıştığı sırada rastgele ateş açması sonucu baba Kadir Sakçı ve oğlu Burhan Sakçı’nın yaralandığı belirtilmişti. Olayda ağır şekilde yaralanan babanın daha sonra hayatını kaybettiği kaydedilmişti. Ajansların haberlerinde ölümle sonuçlanan olaydaki tartışmanın içeriğine ilişkin ise bilgi verilmemişti.

Mezopotamya Ajansı‘nın aktardığına göre ise saldırgan Hikmet Usta, baba ve oğul Sakçı’ya Kürtçe konuşmaları nedeniyle silahla ateş açtı.

Habere göre Muşlu olan Kadir Sakçı, o gün oğlu Burhan Sakçı’yı berberden aldı. Baba ve oğul kıraathane önüne doğru gelince Hikmet Usta (55) ve yanında bulunanlar tarafından önleri kesildi.

Yolda Kürtçe konuştukları iddiasıyla baba ve oğula “Kürt müsünüz, Suriyeli mi?” diye soran Usta, baba ve oğlun “Evet Kürt’üz” demesiyle “Zaten sizi sevmiyorum” diyerek belindeki tabancayı çıkarıp ateş etti. Olayda yaralanan baba-oğul Sakarya Hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen baba Sakçı yaşamını yitirdi. Aynı saldırıda yaralanan oğlu Burhan Sakçı’nın ise tedavisi devam ediyor.

KARDEŞİ KONUŞTU: SARHOŞ SÜSÜ VEREN KİŞİ…

Saldırının ardından Bursa’ya kaçan saldırgan Hikmet Usta gözaltına alındı. Saldırıda hayatını kaybeden Kadir Sakçı’nın kardeşi Fahrettin Sakçı ise kardeşi ile yaralanan yeğeni Burhan Sakçı’nın gece saatlerine kadar yanında olduklarını, yanından ayrıldıktan sonra mahalledeki kahvenin önünde geldiklerinde saldırıya uğradıklarını ifade etti.

Sakçı olayı şu sözlerle anlattı: “Burada kendisine sarhoş süsü veren bir kişi önlerini kesiyor. Burada ‘siz Kürt müsünüz yoksa Suriyeli mi?’ diye soruyor. Kardeşim ve yeğenimde ‘biz Kürt’üz’ diye yanıt veriyor. Bir iki el ateş ediyor.”

Fahrettin Sakçı, edindikleri bilgilere göre saldırgan Hikmet Usta’nın “Olay esnasında sarhoştum, hatırlamıyorum” dediğini söyledi.