Şaka gibi: Donald Trump Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi

ABD'de bir grup Cumhuriyetçi, başkan Trump'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi için Nobel Komitesi'ne mektup yazdı.

Şaka gibi: Donald Trump Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi

Göreve geldiği günden bu yana özellikle Suriye, Venezuela, Küba, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) gibi ülkelere işgal, ekonomik yaptırım gibi uygulamaların altına imza atan ABD Başkanı Donald Trump, Nobel Barış Ödülü’ne aday olarak gösterildi.

18 Cumhuriyetçi Meclis Üyesi, ABD Başkanı Donald Trump’ı, “Kore Savaşı’nı bitirme konusundaki çabalarını” tasdik etme amacıyla 2019 Nobel Barış Ödülü’ne aday olarak gösterdi.

Adayları değerlendirecek olan Nobel Komitesi’ne gönderilen mektupta, “Kore Savaşı’nı bitirme, Kore Yarımadası’nı nükleer silahlardan arındırma ve bölgeye barış getirme konusundaki çabalarını tasdik etme” amacıyla Donald Trump’ın alması gerektiği savunuldu.

Bilindiği üzere Donald Trump’ın öncülüğündeki emperyalist ABD, başta Ortadoğu halkları olmak üzere gerek işgal, gerek ekonomik ve siyasal yaptırımlarla dünyayı kana bulamaya devam ediyor.

Nöbel Barış Ödülü Komitesi’ne gönderilen mektupta şu ifadeler yer aldı:

“Çin de dahil olmak üzere, uluslararası kamuoyunu tarihteki en başarılı uluslararası yaptırımların uygulaması konusunda başarılı bir şekilde birleştirdi. Bu yaptırımlar Kuzey Kore ekonomisine büyük ölçüde zarar verdi ve Kuzey Kore’nin müzakere masasına oturmasına büyük ölçüde neden oldu”

Nobel Barış Ödülü, geçmişte de Barack Obama, Şimon Peres, Henry Kissinger, Jimmy Carter ve Mihail Gorbaçov gibi isimlere verilmesiyle çok tartışılmıştı.