'Sağlıkta devrim'in son durumu: Kanser hastalarına '7 ay sonra gel' deniliyor!

AKP'nin "sağlıkta devrim" masalı, bu kez Kastamonu'da bir kanser hastasına verilen randevuda kendini gösterdi.

'Sağlıkta devrim'in son durumu: Kanser hastalarına '7 ay sonra gel' deniliyor!

Kastamonu Devlet Hastanesinde kanser şüphesi teşhisi konulan bir hastaya 7 ay sonra randevu verildiği ortaya çıktı.

23.03.2018 tarihinde muayene olan hasta S.A’ya 01.11.2018 tarihine yani tam yedi ay sonraya ‘MEME US (SAĞ-SOL MEME) ve OPERA SAĞ MEME CA’ tetkikleri yaptırması için verilen randevu belgesini basınla paylaşan CHP Milletvekili Yarkadaş “Sağlıkta devrim yaptığını söyleyenler boş konuşuyor. Hastalara tedavi için yedi ay sonrasına randevu veriliyor” dedi.

Doktorlarının kanserden şüphelendiği hastaya tam yedi ay sonrasına randevu verildiğini anlatan Yarkadaş “Bunun adı hastayla alay etmektir. Yedi ay içinde hastamızın başına bir şey gelirse, sorumluluğu kim üstlenecek diyen Yarkadaş, İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?” diye sordu.

MÜNFERİT DEĞİL: DİĞER HASTALARA DA 7-8 AY

S.A adlı hastanın mamografi çektirmek için sıra sayısı aldığını belirten Yarkadaş, şöyle konuştu: “Vatandaşımıza Kasım ayının ilk günü için randevu veriliyor. Hastamız önce yanlış gördüğünü sanıyor. Daha sonra kağıdı bir daha okuyor ve yanlışlık olmadığını anlıyor. Sadece bu kişiye değil, diğer hastalara da yedi – sekiz ay sonrasına gün veriliyor. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, daha dün TBMM’de sağlık politikalarını övüyordu. Anlatılanlar ile yaşananlar birbirini tutmuyor. Hastaneler vatandaşa hizmet edemiyor. AKP, sağlık sistemini çökertti. Kimse tedavi olamıyor. Hastaların günleri, evde randevu için beklemekle geçiyor. Sağlık sistemi AKP yüzünden tam bir rezalete dönüştü.”