Sağlık emekçilerine saldırı maddesi AKP oylarıyla kabul edildi

KHK ile ihraç edilen sağlık emekçilerinin çalışma hakkını elinden alan düzenleme Meclis Sağlık Komisyonu'nda tepkilere rağmen AKP'nin oylarıyla kabul edildi.

Sağlık emekçilerine saldırı maddesi AKP oylarıyla kabul edildi

Hükümet’in “sağlıkta şiddeti önleme” kılıfı altında KHK ile ihraç edilen sağlık emekçilerinin çalışma hakkını elinden alan düzenlemesi Meclis Sağlık Komisyonu’nda tüm tepkilere rağmen kabul edildi.

Komisyonda yaklaşık 12 saat boyunca görüşülen madde, tartışmalar sonuçlanmadan AKP tarafından oylamaya sunulmak istendi.

Teklif sahiplerinden AKP Samsun Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye’nin “Terörle mücadele konsepti” içinde bu konuya yaklaşma ihtiyacı bulunduğunu öne sürerek “Tabii ki devlet kendisini savunacak. Bu, milletin nefsi müdafaasıdır.” dedi. Düzenlemelere karşı yargı yolunun açık olduğunu belirten Demircan, “Türkiye’nin terörle yaptığı mücadeleyi görmezden gelme hakkımız yok.” diye konuştu.

CHP milletvekilleri ise madde üzerinde görüşmelerin sona ermediğini bu nedenle oylanamayacağını söyleyerek tepki gösterdi. Ancak 5’inci madde, Komisyon’da tartışmaların sürdüğü sırada oylanarak kabul edildi.

Kabul edilen sözkonusu 5. maddeye göre, KHK ile görevlerinden alınan çıkarılan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzman olanların SGK ile anlaşmalı sağlık kuruluşlarında çalışması engelleniyor. Ayrıca düzenledikleri raporların da yargı kararlarına ve idari işlemlere esas alınmaması öngörülüyor.