Sağlık Bakanı Demircan'dan 'Zika virüsü' açıklaması

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye'nin sahil bölgelerinde Zika virüsü taşıyan sineklerin tespit edildiği iddialarına yanıt verdi.

Sağlık Bakanı Demircan'dan 'Zika virüsü' açıklaması

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye’nin sahil bölgelerinde Zika virüsü taşıyan sineklerin tespit edildiği iddialarına yanıt verdi. İddiaları ‘spekülasyon’ olarak nitelendiren Bakan Demircan, “Türkiye’de ve bölgede bir Zika vakası yok” dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TBMM’de AKP grup toplantısı öncesinde Sputnik’in konuya ilişkin sorusunu yanıtladı. “Açık bir şekilde bir spekülasyon yapılıyor” diyen Bakan Demircan, şöyle devam etti: “Türkiye’de Zika ile ilgili iki vaka, ikisi de Küba’da bulunmuşlar, orada o Zika taşıyıcısı sinek tarafından ısırılmış, bu tespit edildi. Geçen seneki olay bu. Bunun dışında Türkiye’de görülmüş bir Zika vakası yok. Bu Türkiye’de görülme değil, dışarıda enfekte olmuş. Bizim tespitimiz bu iki vaka, onun dışında yok.”

Rusya’dan Zika virüsü ile bilgi istendiğini basın yoluyla bu bilginin de verildiğini kaydeden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “Bizim açık net bilgimiz, Türkiye’de böyle bir vaka yok, burada oluşmuş bir vaka yok. İki insanımız Küba’ya gitmiş, onlar orada ki hemen tespit edilmiş buraya girişlerinde, onun dışında bir vakamız yok” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Demircan, bu konunun turizm açısından bir sorun oluşturmaması gerektiğini de ifade ederek, “Çünkü yok, yani Türkiye’de ve bölgede bir Zika vakası yok” dedi. Rusya’dan resmi bir bilgi talebinin olması halinde de bunu karşılayacaklarını vurgulayan Bakanı Demircan, gerekli resmi iletişimin de kurulacağını söyledi. Demircan, “Kuruldu daha önceden verildi bu bilgiler, yeni bir şey söylenirse o zaman ona da gerekli bilgiliyi veriyoruz. Çünkü yok, Türkiye’de Zika vakası görülmedi. Dışarıda enfekte olmuş iki kişi burada tespit edildi” dedi. Demircan, Rusya’dan ve her yerden turistlerin Türkiye’ye gelebileceğini söyledi.