Safiye İnci'nin ilk ifadesi ortaya çıktı

Anıtkabir'de çektiği videoda Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklana Safiye İnce, ifadesinde "Herhangi bir amacım yoktu. Bir anlık boşluğuma, cahilliğime geldi" dedi.

Safiye İnci'nin ilk ifadesi ortaya çıktı

Ankara Başsavcılığı’nca Anıtkabir’de çektiği videoda Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan ve ardından gözaltına alınan Safiye İnci, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

Tutuklanan İnci’nin gözaltı sonrası ifadesi ortaya çıktı. Cumhuriyet’ten Alican Uludağ‘ın haberine göre, Safiye İnci, ifadesinde Anıtkabir’e halasının ve kuzenlerinin ısrarı üzerine gittiğini söyleyerek, “Ben kendim gitmek istemiyordum” dedi.

“ÖZÜR VİDESUNU BEN ÇEKMEDİM”

Videoyu kendi isteğiyle çektiğini, kimsenin zorlamadığını ve kimseden yardım almadığını belirten İnci, özür videosunu kendisinin çekmediğini belirtirken, “Halam ve kuzenlerim videoyu kaldırmam için beni uyardılar. Ben de 5 dakika içinde kaldırdım ardından ailem tarafından özür videosu çekmem yönünden uyarıldım. Ancak ben hiçbir anlam ifade etmeyeceği ve videonun çoktan yayılmış olduğundan dolayı çekmek istemedim. Ben çekmeyince kuzenim benim adıma özür videosunu çekip kendi hesabından Instagram hesabından büyük sayfalara attı. Video içeriğinde kullandığım ifadelerden dolayı çok pişmanım bunun suç olduğunu bilmiyordum. Herkesten çok özür diliyorum” dedi.