'Sabah'çı koroya Bülent Ortaçgil de katıldı: Başkan yüzde 52 oyla seçilmiş...

Seçimden yaklaşık 1 ay sonra AKP'nin yayın organı Sabah'a konuşan yeni bir ünlü de müzisyen Bülent Ortaçgil oldu. Ortaçgil, muhalefete "Erdoğan'ın başkanlığını" kabul etme çağrısı yaptı.

'Sabah'çı koroya Bülent Ortaçgil de katıldı: Başkan yüzde 52 oyla seçilmiş...

Bülent Ortaçgil, 24 Haziran’daki seçimlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52 civarında oy aldığını belirterek “Muhalefet bunu kabul etmeli” dedi.

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık‘a konuşan Ortaçgil,  soru üzerine 15 Temmuz’la ilgili olarak “15 Temmuz’da yaşananlar çok korkunçtu. Ben hayatım boyunca darbelerin her türlüsüne karşı olmuş biriyim. 15 Temmuz’da darbe girişimini durdurmak için yüzlerce insanımız öldü. Çok büyük bir felaketti o gece yaşananlar. Darbenin iyisi kötüsü olmaz.” dedi.

Ortaçgil, “Günümüz Türkiye toplumunda da en çok ihtiyacımız olan şey, tüm renklerimizle birlik ve beraberlik içinde olmak. Katılıyor musunuz?” sorusuna yanıt verirken de sözü seçim sonuçlarına getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de geçmişten itibaren toplumsal kesimler çok fazla birbirine rakip oldu. Farklı görüşteyiz diye senin müziğin ayrı, benimki ayrı, senin sineman ayrı, benimki ayrı. Ama böyle olmaz, bunu kırmamız gerekiyor, uzlaşmak zorundayız. Muhalefetiyle iktidarıyla uzlaşmamız gerekiyor. Sandıktan çıkan sonuca saygı duyulmalı öncelikle. Oy olarak da baktığımız zaman yüzde 52’yi yok mu sayacaksınız? Ya da muhalefette kalan yüzde 48’i? Başkan yüzde 52 civarında oy alarak seçilmiş. Muhalefet bunu kabul etmeli. İktidar da muhalefetin istek ve taleplerini göz önünde bulundurursa bu sorun çözülür bence. Eskiden şu anda muhalefette olan yüzde 48, yüzde 52’yi yok saymıştı. Bu bir hataydı. Yüzde 52 oy alanlar, bu hataya düşmez ve yüzde 48’i yok saymayarak hareket ederse sorunlarımızı çözeriz. Siyasette diyaloğun artmasını bu anlamda çok önemli buluyorum.”