Sabah yazarından Çavuşoğlu'na: Şu geldiğimiz noktada 'ABD gerçek dostlarının kim olduğunu bilmiyor' demenin anlamı var mı?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'ye "Gerçek dostunun kim olduğunu bilmiyor" diyerek sitem etmesi Sabah yazarıdan tepki aldı.

Sabah yazarından Çavuşoğlu'na: Şu geldiğimiz noktada 'ABD gerçek dostlarının kim olduğunu bilmiyor' demenin anlamı var mı?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışındaki konuşmasında ABD ile gerilen ilişkiler konusuna değinip, Washington yönetimine ‘sitem’ ederek “ABD gerçek dostun kim olduğunu bilmiyor, göremiyor” demişti.

Çavuşoğlu’nun sözlerine AKP’nin yayın organlarından Sabah‘ın yazarı Haşmet Babaoğlu tepki gösterdi. ABD’ye karşı ‘resmi dil’in terk edilmesi gerektiğini savunan Babaoğlu, “Şu geldiğimiz noktada “ABD gerçek dostlarının kim olduğunu bilmiyor, göremiyor?” demenin bir anlamı var mı?” diye sordu.

Ancak AKP’li yazar daha sonra da  ABD emperyalizmi ile ilişkilerin bütünüyle koparılamayacağını belirterek, “Elbette ABD’yle bugün çatıştığımız gibi yarın çıkarlarımız doğrultusunda uzlaşırız. Öyle de olacak!” ifadelerini kullandı.

Babaoğlu’nun yazısında o bölüm şöyle:

“Bakanlara, devlet sözcülerine, iktidar ve muhalefetten siyasilere, medya yorumcularına bir sorum var…
Şu geldiğimiz noktada “ABD gerçek dostlarının kim olduğunu bilmiyor,göremiyor?” demenin bir anlamı var mı?
“ABD bizi kaybetmeyi göze alamaz, biz ABD’nin çok değerli müttefikiyiz”şeklinde konuşmanın ve aramızdaki krizi basit bir “arıza” gibi göstermenin olupbitenleri anlamaya faydası var mı?
Yok!
Elbette ABD’yle bugün çatıştığımız gibi yarın çıkarlarımız doğrultusunda uzlaşırız.
Öyle de olacak!
Ama artık bu ülkeyle ilişkilerimize bakışımızı ve kullandığımız dili revizeetmenin tam zamanıdır.”