Sabah yazarı: Muharrem İnce dini siyasete alet ediyor

AKP'li yazar, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin türbanla ilgili geçmişteki sözlerini hatırlattı, türban siyasetinde CHP'nin AKP ile yarışmasının mümkün olmadığı mesajını verdi.

Sabah yazarı: Muharrem İnce dini siyasete alet ediyor

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, konuşma ve söylemlerinde sık sık dine referanslar yaparak AKP seçmenine seslenmeye çalışsa da, AKP medyası İnce’yi geçmişiyle vurmaya devam ediyor.

AKP’nin yayın organlarından Sabah‘ın yazarı Fahrettin Altun, köşe yazısında İnce’nin türban konusuyla ilgili daha önceki sözlerini köşesine taşıdı.

İnce’den “Beyefendi kendisini dini bütün bir mümin gibi pazarlamanın derdinde. Sayesinde dinin siyasete nasıl alet edildiğini sahiden görmüş olduk” diye bahseden Altun, Tayyip Erdoğan ve Necmettin Erbakan’ın ise böyle yapmadığını, onların “dindar toplumun sesi olduğunu” öne sürdü.

AKP’li yazarın yazısında yer alan bir diğer gülünç yorum ise Fethullah Gülen’le ilgili oldu. Altun, gerici AKP iktidarının 11 yıl ortaklığını yapmış olan Gülen ve cemaati için “Fetullah Gülen ve çetesi dini, bırakın siyasete vesayete alet ediyordu.” diye yazdı.

Altun, İnce’nin 2013 yılında Meclis’te türbanla ilgili yaptığı bir konuşmada kullandığı ifadeleri hatırlattı. Muharrem İnce o konuşmasında “Bizim kişisel yaşama saygımız sonsuzdur. Onu takar veya takmaz onun yaşam biçimidir. Ama bu özgürlük değil, hatta bir özgürlükten vazgeçmektir. Saçını açma özgürlüğünden vazgeçmektir.” demişti.

Türbanla ilgili İnce’nin o gün gerçeği dile getiren, bugün ise ‘uyum’ adına bunu ters yüz eden sözlerindeki çelişkiye dikkat çeken Altun, yazısını  “İşte Muharrem İnce’nin gerçek yüzü. İşte size kadın düşmanlığı. İşte size başörtüsü düşmanlığı. İşte size millet düşmanlığı.”  ifadeleriyle bitirerek, türban siyasetinde AKP ile boy ölçüşmenin imkansız olduğunu gösterdi.