Sabah yazarı: Allah bizi CHP'den koruyor

AKP'li Sabah yazarı, CHP'de seçim sonrası başlayan kurultay ve imza tartışmalarından yandaşlık için pay çıkardı.

Sabah yazarı: Allah bizi CHP'den koruyor

CHP’de 24 Haziran seçimlerinin hemen ardından başlayan ve giderek mahkemede sonuçlanacağı yorumları yapılan kurultay tartışmaları, Sabah gazetesinde alaycı bir dille AKP propagandasına malzeme haline dönüştü.

Gazetenin yazarlarından Dilek Güngör, CHP’nin son durumu için “içler acısı” derken, “Gittiğim, gördüğüm yerlerdeki izlenimim, CHP’nin yerel seçimlerde kendi seçmeninden okkalı bir tokat yiyeceği yönünde…” ifadeleriyle yorum yaptı.

Güngör, CHP’nin durumundan duyduğu memnuniyeti de “Ama yalan yok. CHP’nin durumunu gördükçe bol bol dua ediyorum. Niye mi? Ülkece verilmiş sadakamız varmış. Allah bizi CHP’den korudu, koruyor!” ifadeleriyle yazdı.

Güngör’ün yazısında o bölüm şöyle:

“Öyle sanıyorum ki, kurultay kavgası mahkemede bitecek. Partinin içler acısı haline seçmenleri dahi isyan eder hale geldi. Nereye gitsem CHP’li seçmenlerden aynı cümleleri duyuyorum. “24 Haziran seçimlerinden önce ‘Bunlar ülke yönetemez evladım’ dedikleri için kızdığımız amcalar ve teyzelerin feraseti bizden daha yüksekmiş” diye hayıflanıyorlar. Hani, Muharrem İnce seçimler sonrasında kendi seçmenine ‘şizofren’ dedi ya… Bu ortamda, nasıl olmasınlar ki… Yaşananları görünce CHP’li seçmeni şizofreniye götüren nedenleri daha iyi anlıyor insan…
Gittiğim, gördüğüm yerlerdeki izlenimim, CHP’nin yerel seçimlerde kendi seçmeninden okkalı bir tokat yiyeceği yönünde…
Ama yalan yok. CHP’nin durumunu gördükçe bol bol dua ediyorum. Niye mi?
Ülkece verilmiş sadakamız varmış.
Allah bizi CHP’den korudu, koruyor!
Düşünsenize, 1.250 delegeye söz geçiremeyen bir parti 24 Haziran’da Türkiye’yi yönetmeye talipti. Görüyoruz ki, bırakın ülkeyi, CHP’ye mahalle bakkalını verseniz yönetemez.