Sabah 'Derya Köroğlu kendini bitirdi' dedi, röportaj kayıtlarını yayınladı

Dün AKP'nin yayın organı Sabah Gazetesi'nde çıkan röportajı sonrası tepkiler üzerine "İnanmayın" açıklaması yapan Derya Köroğlu'na Sabah'tan ses kayıtlarıyla yanıt geldi.

Sabah 'Derya Köroğlu kendini bitirdi' dedi, röportaj kayıtlarını yayınladı

Yeni Türkü grubundan Derya Köroğlu, AKP’nin yayın organı Sabah gazetesine röportaj vermiş, gelen tepkiler sonrası da gazetede yer alan sözlerinin kendisine söylettirildiğini iddia ederek, “Böyle oyunların bizi yolumuzdan saptırmayacağını bilin lütfen” demişti.

Köroğlu’nun açıklaması sonrası bugün Sabah gazetesinden yanıt geldi. Gazetenin bugün baş sayfasından yayıladığı metinde, sanatçıyla yapılan röportaja ilişkin, “Tuba Kalçık sordu, Yeni Türkü grubunun solisti Derya Köroğlu içtenlikle soruları yanıtladı. O ne istediyse röportaja o cümleler kondu. Sosyal medyada linç timi devreye girince Köroğlu birden çark edip Günaydın’a söylediklerini inkar yolunu seçti. Yılların sanatçısı, bu tutumuyla hem kendini bitirdi, hem de gazeteciliğe ayıp etti” denildi.

‘RİCA’SIYLA ÇIKARILDI

Gazetenin internet sitesinde de, Köroğlu ile yapılan röportaja ilişkin iki kayıt yayınlandı. Söz konusu kayıtların ilkinde, tartışılan bölümler dışında dünkü yayınlanan röportajda yer verilmeyen ‘CHP eleştirileri’ bulunuyor.  Kayıtta bulunan ancak Sabah’ın metnine göre Köroğlu’nun ricası üzerine çıkarılan sözleri şöyle:

“CHP’ye sitemimiz çok büyük. Atatürk’ün partisi falan değiller artık. Revize etmek bile az kalır artık. Sözde Atatürkçülükle olmuyor.”

Gazetenin paylaştığı ikinci kayıtta ise Köroğlu’nun “Biz de muhafazakarız. Solcu olmak ne demek ki? Biz kendi değerlerimizi korumak üzerine kurmuşuz. Yeni Türkü dediğiniz, Osmanlı evet yıkılmış Cumhuriyet kurulmuş filan ama ne kadar solcu olursak olalım Dede Efendi müziğini ret mi edeceksin? Böyle birşey var mı?” ifadeleri yer alıyor.