Sabah ABD yandaşlığında çığır açtı

Suriye Devleti’nin kendi topraklarını cihatçılardan temizlemeye dönük giriştiği askeri operasyonlar Sabah gazetesini adeta çıldırttı.

Sabah ABD yandaşlığında çığır açtı

Sabah gazetesi, bugün yayınladıkları Suriye haberiyle birlikte, AKP iktidarının ülkemizi zapturapt altına aldığı dönemden bu yana emperyalizmle tam boy işbirlikçi bir yayın çizgisi izlemesine alışmış olan bizlere bile pes dedirtti!

Suriye Devleti’nin kendi topraklarını cihatçılardan temizlemeye dönük giriştiği askeri operasyonlar Sabah gazetesini adeta çıldırttı.

Sabah’tan skandal haber

Yandaşlıkta sınır tanımayan Sabah gazetesi, bugün yayınladıkları Suriye haberiyle birlikte skandal bir habere imza attı. Egemen bir devlet olan Suriye’nin kendi sınırları içerisinde, bölgeyi ABD destekli cihatçılardan temizlemeye yönelik giriştiği askeri operasyonlar, Sabah gazetesini adeta çıldırttı.

Yandaş Sabah gazetesi, Suriye Ordusu’nun kendi sınırları içerisinde kontrolü yeniden ele geçirmek için giriştiği askeri operasyonları haberleştirirken, egemen bir devlet olan Suriye Devleti’nin kendi topraklarını silahlı cihatçı gruplardan temizleyerek kontrolü yeniden sağlamasını “skandal” olarak sunarak operasyonları “kirli plan” olarak niteledi. Aynı zamanda haberde, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise, alışıldık(!) bir şekilde “Katil Esad” olarak da nitelendi.

Suriye Devleti’nin egemenliğini yok sayarak adeta işgalci ABD’nin Suriye’ye dönük dış politikasının bakış açısıyla paralel bir şekilde yapılan haberde, daha da ileri gidilerek Suriye Ordusu’nun IŞİD ile koordineli bir şekilde hareket ettiği de iddia edildi. Haberde, “Koordineli hareket eden DEAŞ ve rejim, 3 ay boyunca Rusya’nın muhaliflere ve rejim karşıtı askeri gruplara karşı düzenlediği öncü hava saldırıları sayesinde geniş bir alanda ilerledi” ifadeleri yer aldı.

Esasen Suriye Devleti’nin toprak bütünlüğünün garanti altına alınması anlamına gelen ve imzacı ülkeler arasında Türkiye’nin de garantör olarak yer aldığı Astana anlaşmasını Suriye Devleti’nin yabancı devletler arasında paylaştırılmasının önünü açan bir anlaşma olarak sunulan haberde, Suriyeli ve Rus askeri güçlerin IŞİD’e karşı yürüttüğü mücadele karalandı.

Bu haberle birlikte AKP’nin belirlediği yayın çizgisinin esasen ABD emperyalizmi ile tam boy uyumluluk olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu.