Rusya'dan Suudi Arabistan'a destek: Güvenimiz tam

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'a, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayını açıklığa kavuşturulması konusundaki yeteneklerinden Moskova'nın kuşku duyulmadığı belirtildi.

Rusya'dan Suudi Arabistan'a destek: Güvenimiz tam

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Suudi Arabistan’a, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi olayını açıklığa kavuşturulması konusundaki yeteneklerinden Moskova’nın kuşku duyulmadığı belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Riyad’a destek açıklamasında “Moskova, Suudi tarafının baştan beri Türk makamlarıyla etkileşim de dâhil olmak üzere, olayla ilgili azami derecede kapsamlı ve objektif soruşturmanın yürütülmesi için aldığı rotaya dikkat çekti. Riyad’ın da defalarca açıkladığı gibi ‘Kaşıkçı dosyası’, bu suçla ilgisi olan herkesin mümkün olduğu kadar kısa sürede ortaya çıkarılması ve hak ettiği cezayı almasının prensip önem taşıdığını düşünen krallığın üst düzey yönetiminin kontrolünde” ifadelerini kullandı.

Sputnik‘in haberine göre Rus diplomat, “Bu bağlamda, soruşturma faaliyetlerinin tamamlanmasının, İstanbul’da yaşananların gerçek arka planının oluşturulmasında önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Şimdi iş, gazeteciyi öldürmekle suçlanan kişilerin ne derece sorumlu olduklarını tayin etmesi ve Suudi Arabistan’ın yürürlükteki mevzuatına uygun olarak nihai kararı açıklaması gereken mahkemeye kaldı” açıklamasının ardından Suudi Arabistan’a ‘güvenimiz tam’ açıklaması yaptı.

Bakanlık yetkilisi, “Aynı zamanda, bu tür konuları siyasileştirmenin kabul edilemez olduğuna, sadece hukuki alanda çözülmesi gerektiğine inancımız tam” açıklamasında bulundu.