Rusya'dan önemli açıklama: El Nusra ve Beyaz Baretliler provokasyona hazırlanıyor

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin İdlib kentinde El Nusra'nın provokasyon hazırlığında olduğunu açıkladı.

Rusya'dan önemli açıklama: El Nusra ve Beyaz Baretliler provokasyona hazırlanıyor

Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nden yetkililer, El Nusra bağlantılı Beyaz Baretliler isimli grubun, İdlib’de, suçunu Suriye hükümetinin üzerine atacakları, kimyasal silah içeren bir provokasyon hazırlığında olduğunu açıkladı.

Sputnik‘in aktardığına göre yetkililer, bir İdlib yerlisinden El Nusra (yeni ismiyle Fetih el Şam) ve Beyaz Baretliler’in, kimyasal silah kullanımı içeren bir provokasyon hazırladığını öğrendikleri bir telefon ihbarı aldıklarını belirtti.

KONTEYNERLERLE KLOR GAZI GETİRDİLER

İhbarda bulunan bir İdlibli’nin anlattığına göre El Nusra militanları üç araç ile İdlib’deki Serakib yerleşim yerine 20’den fazla klor gazı konteyneri ve gaz maskesi ile ilk yardım malzemeleri getirdi.

Söz konusu kişinin ifadelerinin aktarıldığı uzlaşma merkezi açıklamasına göre, burada, Beyaz Baretliler üyelerinin kimyasal saldırıdan etkilenen insanlara ilk yardım uyguladığı izlenimi veren sahte görüntüler çekildi.

Ayrıca, ‘provayı’ andıran bu sahnelerin, üzerinde Batılı bir televizyon kanalının logosunun bulunduğu mikrofonlar tutan muhabirler tarafından kameraya çekildiği belirtildi.

Açıklamaya göre ihbarı gerçekleştiren İdlib yerlisi, görüntüleri çeken muhabirlerin telefonda İngilizce konuşarak birilerine danıştığını da söyledi.

ŞAM’I SUÇLAMAK İÇİN YENİ TEZGAH

Uzlaştırma merkezi yetkilileriyse, İdlib yerlisinden alınan bu istihbaratın kendilerinde ciddi endişeye sebep olduğunu belirtti.

Rus yetkililerin açıklamasında, “İdlib yerlisinin bu ifadeleri El Nusra teröristlerinin İdlib’de Beyaz Baretliler ile birlikte yeni bir provokasyon hazırlamakta olduğunu gösteriyor. Suriye hükümetini, yerel halka karşı kimyasal silah kullanmakla suçlamak için zehirleyici maddeler içeren bir provokasyonun hazırlığını yapıyorlar” denildi.