Rusya'dan 'Nükleer silah anlaşmasından çekileceğiz' diyen Trump'a yanıt

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Trump'ın bu sözleri üzerine ABD'yi 'Moskova'yı stratejik istikrar konusunda taviz vermeye ikna etmeye çalışmakla' suçladı ve Washington'ın bu eylemlerini kınadığını açıkladı.

Rusya'dan 'Nükleer silah anlaşmasından çekileceğiz' diyen Trump'a yanıt

ABD Başkanı Trump, 1987 yılında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) ile imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan (INF) çekileceklerini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Trump’ın bu sözleri üzerine ABD’yi ‘Moskova’yı stratejik istikrar konusunda taviz vermeye ikna etmeye çalışmakla’ suçladı ve Washington’ın bu eylemlerini kınadığını açıkladı.

Trump’ın açıklamasından ve ABD’nin şantaj girişimlerinden endişe duyduklarını ifade eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, Rusya’nın anlaşmayı ihlal ettiğine dair suçlamaların temelsiz olduğunu söyleyerek, bu suçlamalarla ABD’nin kendi ihlallerini örtbas etmeye çalışıyor izlenimi yarattığına vurgu yaptı.

ABD’nin anlaşmalardan tek taraflı olarak çekilmesi halinde Rusya’nın askeri seçenekler de dahil bir dizi karşı önlem alacağını ifade eden Rybakov, Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması ile ilgili sorunların çözülmesi için ABD ile diyalogda ısrarcı olacaklarını da belirtti.