Rusya'dan kritik açıklama: Ahrar-uş Şam ve İslam Ordusu terör listesinde

Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik harekat sürerken, Rusya'dan kritik açıklama geldi.

Rusya'dan kritik açıklama: Ahrar-uş Şam ve İslam Ordusu terör listesinde

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye topraklarındaki ateşkes kapsamına ilişkin yorumlarda bulundu. Lavrov açıklamalarında, AKP’nin de “ılımlı” diyerek desteklediği Ahrar-uş Şam ve İslam Ordusu isimli islamcı silahlı çetelerin “terör listesinde” olduğunu belirterek, ateşkes kapsamı dışında kalacağına dikkat çekti.

ISNA haber ajansının haberine göre Lavrov düzenlediği basın toplantısında, Suriye’de 30 gün boyunca ilan edilen ateşkes kararına ilişkin,, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararı gereğince ilan edilen ateşkeslerin “terör listesinde” olan örgütleri içermediğinin altını çizdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ateşkes kapsamı dışında bırakılan örgütlerin sadece IŞİD ve Nusra ile sınırlı olmadığını belirterek, “Doğu Guta ve İdlib’deki bazı örgütleri “ılımlı” diye niteliyorlar. Ahrar-uş Şam ve İslam Ordusu, Nusra Cephesi ile işbirliği yapan gruplar arasında bulunuyor ve bunların isimleri BM Güvenlik Konseyi’nin terör örgütleri listesinde yer alıyor” diye konuştu. Lavrov, “Suriye Ordusu ve müttefikleri, Doğu Guta’da bu örgütlere karşı mücadele ederek yasal görevlerini yerine getiriyor” diyerek silahlı cihatçılara yönelik operasyonların devam edeceğinin de sinyallerini verdi.

Bilindiği üzere Ahrar-uş Şam adlı cihatçı örgüt Türkiye ve Katar tarafından desteklenirken, İslam Ordusu olarak adlandırılan örgüt ise, Suudi Arabistan tarafından fonlanıyor.

http://gazetemanifesto.com/2016/12/26/cihatci-orgutten-akpye-tesekkur-mesaji/

http://gazetemanifesto.com/2016/09/12/ahrar-us-sam-suriyede-ateskese-uymayacak/