Rusya'dan İngiltere'ye: Düşmanca, en yakın zamanda cevap vereceğiz

Zaharova, çifte ajan Skripal ve kızının İngiltere'de 'Noviçok' isimli sinir gazı grubuna giren bir maddeyle zehirlenmiş olmasından Rusya'yı sorumlu tutmasını 'akıl dışı' olarak nitelendirdi.

Rusya'dan İngiltere'ye: Düşmanca, en yakın zamanda cevap vereceğiz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Londra’nın, İngiltere’de bir çeşit sinir gazı ile zehirlenen eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının başına gelenlerden Moskova’yı sorumlu tutup bunun karşılığı olarak 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararını ‘düşmanca’ olarak tanımladı ve bu adıma en yakın zamanda cevap vereceklerini söyledi.

Sputnik’te yer alan habere göre, Zaharova düzenlediği haftalık basın toplantısında, çifte ajan Skripal ve kızının İngiltere’de ‘Noviçok’ isimli sinir gazı grubuna giren bir maddeyle zehirlenmiş olmasından Rusya’yı sorumlu tutmasını ‘akıl dışı’ olarak nitelendirdi.

İngiltere’nin sinir gazı numunelerini göndermeyi reddedip Rusya ile işbirliği yapmayı geri çevirdiğini kaydeden Zaharova, Moskova’nın konuyu görüşebilmek için Londra’ya dört diplomatik nota gönderdiğini fakat buna karşılık çekimse yanıtlar aldıklarını belirtti.

Diğer taraftan Zaharova, İngiltere’de cinayet girişimi olarak nitelendirilen zehirleme olayıyla ilgili belgeleri Moskova ile paylaşması için bir defa daha Londra’ya çağrı yaptı.