Rusya'dan İngiltere'ye: Benzeri görülmemiş seviyede bir provokasyon

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere’nin casusluk ve zehirleme iddialarına ve bu iddialar nedeniyle aldığı tedbirlere yanıt verdi.

Rusya'dan İngiltere'ye: Benzeri görülmemiş seviyede bir provokasyon

İngiltere Başbakanı Theresa May’in eski Rus casus Sergey Skripal ve kızı Yuliya’nın İngiltere’nin Salisbury kentinde, sinir gazıyla zehirlenmesi nedeniyle aldığı tedbirlere cevap veren Rusya, İngiltere’nin cepheleşmeyi seçtiğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, May’in Rusya’nın Skripal ve kızının zehirlenmesi olayında dahli olduğunun gerçekli olmadığını ve “gerçekçi olmayan bahanelerle aldığı Moskova’yı ‘cezalandırma’ tedbirlerini ‘benzeri görülmemiş seviyede bir provokasyon’” olduğu belirtildi.

Bakanlık ayrıca, İngiltere’nin attığı bu adımının, iki ülke arasındaki normal diyaloğun temellerini yıktığını ifade etti.

İngiltere, eski casus Sergey Skripal ve kızı Yulia’nın Salisbury’de Rus yapımı sinir gazıyla zehirlendiğini açıklamış ve 23 Rus diplomatı için sınır dışı etme kararı başta olmak üzere bir takım tedbiler aldığını açıklamıştı.