Rusya'da iPhone mezar taşı oldu

Rusya'nın Novosibirsk kentinde bir baba 2016 yılında yaşamını yitiren kızı Rita Shameeva için 1.5 metrelik iPhone görünümlü mezar taşı yaptırdı.

Rusya'da iPhone mezar taşı oldu

Rusya’nın Novosibirsk kentinde görenleri şaşkına çeviren bir olay meydana geldi. Bir baba 2016 yılında yaşamını yitiren kızı Rita Shameeva için 1.5 metrelik iPhone görünümlü mezar taşı yaptırdı.

iPhone görünümlü mezar taşının ön kısmında kızı Shameeva’ya ait resim bir resim bulunurken, arka tarafında ise Apple logosu yer aldı.

MEZAR TAŞINI GÖRENLER ŞAŞKIN

Konu hakkında ProUral gazetesine konuşan mezarlık görevlisi Nikolay Yevdokimov, “İlk başta halüsinasyon gördüğümü düşündüm” diyerek şaşkınlığını ortaya koydu.

Yevdokimov, ‘Nasıl oldu aniden dev bir iPhone mezarlıkta belirebildi’ sorusuna ise, “Gerçekten çok büyüktü. Yakınına geldiğimde gerçekten çok şaşırmıştım. Dürüst olmam gerekirse, şu zamana kadar birçok mezar gördüm ama ilk kez iPhone görünümüne sahip bir mezar görüyorum” dedi.

Novosibirsk kentinde yerel bir mezar taşı ustası olan Ilgam Galliulin, mezar taşını kendisin yaptığı yönündeki iddiaları reddederken, “Babam ve ben sipariş üzerine mezar taşı yapıyoruz, ancak bu sıra dışı mezar taşını ilk defa bu hafta gördüm” dedi.

Mezar taşının, defin işlemleriyle ilgili çeşitli ürünler satan bir Sibirya firmasına verilen sipariş ile üretildiği tahmin ediliyor.

İşte o mezar: