Rusya'da ABD Başkonsolosluğu binasındaki bayrak söküldü

İngiltere’de eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızının sinir gazı ile zehirlenmesinin ardından Rusya ile çok sayıda ülke arasında başlayan krizde, ABD’nin Rusya’nın St. Petesburg kentinde bulunan başkonsolosluk binasındaki Amerikan bayrağı söküldü.

Rusya'da ABD Başkonsolosluğu binasındaki bayrak söküldü

ABD’nin Rusya’nın St. Petesburg kentinde bulunan başkonsolosluk binasındaki Amerikan bayrağı söküldü.

onsolosluk çalışanlarının da binayı gece geç saatlerde boşalttığı kaydedildi. Bazı kaynaklar, binanın tamamen boşalmasının saat 23.50’yi bulduğunu belirtti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, hafta içinde yaptığı açıklamada, konsolosluğun faaliyetine yönelik izni geri çekeceklerini açıklamış, son tarih olarak 1 Nisan gece yarısını vermişti.

RUS DİPLOMATLAR DÖNDÜ

Öte yandan, ABD tarafından sınır dışı edilen Rus diplomatları ve ailelerini taşıyan iki uçağın Moskova’ya ulaştığı bildirildi. Washington’dan kalkan, üst düzey Rus yetkililere hizmet veren ‘Rossiya’ sınıfı İl-96-300 tipi uçak ile New York’tan kalkan ikinci uçağın Moskova’ya iniş yaptığı kaydedildi. Uçaklarda, ABD’nin sınır dışı etme kararı aldığı 60 diplomat ve aile bireyleri dahil toplam 171 kişi bulunuyordu.