Rusya: İngiltere bir şeyleri saklıyor

İngiltere ile Rusya arasında 'ajan Sergey Kripal' konusu nedeniyle başlayan gerginlik giderek tırmanıyor.

Rusya: İngiltere bir şeyleri saklıyor

İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson, 23 Rus diplomatı sınırdışı etmelerine Moskova’nın misillemesi hakkında konuşurken ”Rusya çekip gitmeli ve çenesini kapamalı” dedi.

66 yaşındaki eski Rus askeri istihbarat (GRU) albayı Sergey Skripal ile kızı Yuliya’nın İngitere’de sinir gazıyla zehirlenmesi vakası büyüyor.

İngiltere Başbakanı Theresa May’in 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararını açıklamasının ardından Rusya misilleme yapmış, İngiliz diplomatları sınır dışı edeceklerini duyurmuştu.

Yaşananların ardından iki ülke arasında karşılıklı yapılan sert açıklamalara bir yenisi daha eklendi.

İngiliz Savunma Bakanı Williamson, 23 Rus diploamatı sınır dışı etmelerine Moskova’nın nasıl bir misillemede bulunabileceğini değerlendirirken şunları söyledi: ”Rusya çekip gitmeli ve çenesini kapamalı. Ama hükümet ne yapacağını değerlendirecektir. Bu konuda peşin hükümde bulunmak yanlış olur.”

RUSYA’DAN ANINDA YANIT

İngiliz Bakan’ın bu açıklamalarına Rusya’dan yanıt gecikmedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ‘İngiliz Savunma Bakanı’nın tepkisi, İngiltere’nin bir şeyleri sakladığını ve bu durumdan endişelendiğini gösteriyor’ dedi.