Rusya: İngiltere ateşle oynuyor

Rusya'nin BM Büyükelçisi, İngiltere'yi, eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın zehirlenmesiyle ilgili olarak "sahte bir hikaye" icat etmekle ve "ateşle oynamakla" suçladı.

Rusya: İngiltere ateşle oynuyor

Rusya’nın talebi üzerine toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde konuşan Rus daimi temsilci Vassily Nebenzia suçlamaları reddederken, Londra’nın Rusya’nın diğer ülkelerle ilişkilerini zehirlediğini söyledi.

Büyükelçi Vasisly Nebenzia “İngiliz çalışma arkadaşlarımıza ateşle oynadıklarını ve bunun için üzüleceklerini söyledik” dedi.

“Novichok bir Rus adı olmasına karşın Rusya tarafından telif hakkı verilen bir kimyasal madde değildir. “diyen Nebenziya, bu ismin Batı’da icat edildiğine dikkat çekip “Aralarında Amerika ve İngiltere’nin de bulunduğu bir çok ülkede geliştirilen bir zehirli kimyasal maddedir’’ ifadelerini kullandı.

İngiltere’nin BM Daimi Temsilcisi Karen Pierce ise Rusya’yı devlet destekli suikastlar düzenlemekle suçlayarak, ”Salisbury’de neler yaşandığını yok sayamayız. Rusya’nın Suriye’de ve Salisbury’de kullandığı kimyasal silahları görmezlikten gelemeyiz. Ve bizlerin İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana güvenli tutmaya çalıştığı uluslararası kuruluşlara Rusya’nın zarar vermek istemesini yok sayamayız”

İki ülke arasındaki kriz çifte ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia’nın 4 Mart’ta Salisbury kentinde zehirlenmesinin ardından İngiltere’nin Rusya’yı suçlamasıyla başlamıştı

İngiltere ve Rusya karşılıklı olarak Büyükelçiliklerde bulunan diplomatları sınır dışı etmişti.

http://gazetemanifesto.com/2018/04/05/yogun-bakimdan-cikan-yulya-skripal-ilk-kez-konustu/

http://gazetemanifesto.com/2018/03/26/ingiltereden-turkiyeye-rusyayi-kinama-cagrisi/