Rusya: Suriye'den Türkiye'ye düzenli olarak petrol taşınıyor

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, düzenli olarak Suriye'nin doğusundan Türkiye ve Irak'a giden petrol konvoyları tespit ettiklerini açıkladı.

Rusya: Suriye'den Türkiye'ye düzenli olarak petrol taşınıyor

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, düzenli olarak Suriye’nin doğusundan Türkiye ve Irak’a giden petrol konvoyları tespit ettiklerini açıkladı.

Gerasimov, “Rus istihbarat araçları, Suriye’nin doğusundaki uluslararası koalisyon güçlerinin kontrol ettiği bölgelerden Türkiye ve Irak topraklarına giden, petrol tankerlerinden oluşan konvoyları düzenli olarak tespit ediyor” ifadelerini kullandı.

“PETROL GELİRLERİ IŞİD MİLİTANLARININ FİNANSMANINA KULLANILIYOR”

Yabancı ülkelerin askeri ataşelerine verdiği brifingde konuşan Gerasimov, petrol satışından elde edilen gelirin IŞİD militanlarının finansmanında kullanıldığını vurguladı.

Gerasimov ayrıca, ABD’nin Suriye’de Şam’dan bağımsız bir sözde Kürt devleti kurmaya çalıştığını kaydetti.

Gerasimov sözlerini şöyle sürdürdü: “ABD’nin Suriyeli Kürtlerle işbirliği yaptığı, merkezi hükümetten bağımsız bir sözde devlet yapısı kurmaya çalıştığı Fırat’ın doğusundaki durum, giderek daha kötüye gidiyor. Halihazırda, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu adını verdikleri yapı için hükümet kuruyorlar. Silah ve askeri teçhizat tedarik ederek Kürtlerin ayrılıkçı eğilimlerini pekiştiren ABD, Kürtlerin Arap kabilelerine karşı zor kullanmasına da izin veriyor.”