Rusya en büyük tatbikata hazırlanıyor: 300 bin asker, 36 bin zırhlı...

Rusya, SSCB sonrası tarihinin en büyük askeri tatbikatını yapmaya hazırlanıyor.

Rusya en büyük tatbikata hazırlanıyor: 300 bin asker, 36 bin zırhlı...

NATO’nun son dönemde Doğu Avrupa ve Baltık ülkelerindeki askeri varlığını ve faaliyetlerini artırmasının ardından Rusya’dan askeri gücünü gösterecek tarihi bir karşı adım geliyor. Moskova yönetimi neredeyse TSK’nın toplam mevcuduna denk sayıda askerle tatbikat düzenliyor.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya’nın Sovyetler Birliği döneminde 1981 yılında yapılan Zapad-81 tatbikatının ardından en büyük tatbikat olacak Vostok-2018 tatbikatına yaklaşık 300 bin asker, 36 bin tank ve askeri teçhizatın yer alacağını söyledi.

Sputnik Türkçe‘nin aktardığına göre Rus ordusunun Sibirya ve Uzak Doğu bölgelerinde yapacağı ‘Vostok-2018’ isimli tatbikatla ilgili gazetecilere bilgi veren Şoygu, tatbikatın 1981 yılından sonra yapılan en büyük tatbikat olacağını belirtirken, “Bu tatbikat daha kapsamlı olacak. 1000’i aşkın hava aracı, Merkezi ve Doğu askeri bölgelerinden, doğal olarak Pasifik ve Kuzey filolarından yaklaşık 300 bin asker yer alacak” dedi.

Ayrıca 36 bin tank, zırhlı araç ve piyade savaş aracının kullanılacağını belirten Şoygu tatbikatın 15 özel eğitim çalışmasıyla başlayacağını ifade etti. Şoygu’ya göre, tatbikatta 2 filodan hava indirme ve donanma kuvvetleri de yer alacak.

ÇİN VE MOĞOLİSTAN DA DESTEK VERİYOR

Daha önce tatbikata Çin ve Moğolistan’ın da katılacağı ve Çin’den 900’ü aşkın askeri teçhizat, 30 savaş uçağı ve helikopterin de Rusya’ya sevk edileceğini bildirilmişti.