Rusya: Bir daha olursa ABD'yi vururuz

Rusya, ABD'nin Suriye'deki bir Rus hava üssüne saldırıyı yönlendirdiği suçlamasını sürdürüyor. Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Vladimir Şamanov, "Bir daha olursa ABD uçağını vururuz" dedi.

Rusya: Bir daha olursa ABD'yi vururuz

Rusya, ABD’nin Suriye’deki bir Rus hava üssüne saldırıyı yönlendirdiği suçlamasını sürdürüyor. Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Savunma Komitesi Başkanı Vladimir Şamanov, “Bir daha olursa ABD uçağını vururuz” dedi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Savunma Komitesi Başkanı Vladimir Şamanov, Suriye’nin Lazkiye kenti yakınlarındaki Rus hava üssü Hmeymim’e saldırı girişiminde bulunan insansız hava araçlarının (İHA) ‘ABD’ye ait Poseidon-8 tipi keşif uçağı tarafından yönlendirilmesi’ hakkında konuştu. Şamanov, bir benzer saldırı düzenlenmesi durumunda ABD uçağının vurulabileceğini belirtti.

Şamanov, “ABD uçağının koordine ettiği İHA’larla yapılan saldırı hakkındaki açıklamalar, askeri düzeyde yürütülen süreçlerle pekiştirildi. Bunun, (olası yeni saldırı durumunda) söz konusu hava aracını vurma ve imha etme konusunda ahlaki bir hak verdiğini ihtimal dışında bırakmıyorum” dedi.

‘KABUL EDİLEMEZ’

ABD’nin kumanda sistemine kabul edilemez bir şekilde teknik müdahalede bulunmasının şaşkınlık verici olduğunun altını çizen Şamanov, “Profesyonellerin dilinden konuşmak gerekirse bu, kabul edilemez bir şey. Zira kumanda sisteminde yaşanacak herhangi bir arıza, öngörülemeyecek sonuçlara yol açabilir. Bu, etik değil ve yasalar açısından bir ihlal oluşturuyor” ifadelerini kullandı.