Rusya: Ankara ile 'ılımlı muhalif'lerin teröristlerden ayrılması konusunda hemfikiriz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Türkiye'nin Suriye'nin İdlib'e düzenlenecek operasyon hakkında görüştüğünü söylerken, 'ılımlı muhalifler'in hedef alınmaması konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Rusya: Ankara ile 'ılımlı muhalif'lerin teröristlerden ayrılması konusunda hemfikiriz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de cihatçıların kontrolünde bulunan İdlib’e düzenlenecek operasyonu Türkiye’yle istişare ettiklerini ve Moskova ile Ankara’nın İdlib’deki “ılımlı muhalif” olarak belirledikleri militanların operasyonun hedefi olmaması konusunda aynı fikirde olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ile Moskova’daki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Sputnik Türkçe‘nin aktardığına göre açıklamalarının devamında “Batılı ülkelerin İdlib’de terörle mücadele düzenlenmesi önünde engel çıkarmayacağını umduklarını ifade ederken şu ifadeleri kullandı:

“İdlib konusunda Türk meslektaşlarımızla ve Suriye hükümetiyle somut çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda Moskova ve Ankara arasında son aylarda onlarca kez istişare edildi”