Russia Today, Washington'dan yayınına son veriyor

Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, RT'nin yabancı ajan statüsünün verilmesi nedeniyle Washington'daki yayınına son verdiğini belirtti.

Russia Today, Washington'dan yayınına son veriyor

Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, RT’ye ‘yabancı ajan’ statüsünün verilmesi nedeniyle Washington’daki yayınına son verdiğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün ülkesinin ABD’nin St. Petersburg Konsolosluğu’nu kapatacağını ve 60 ABD’li diplomatı sınırdışı edeceğini açıklamıştı.

Washington’a yayın sağlayan şirketin RT’yi yayından çıkardığını açıklayan Margarita Simonyan, diğer yandan Bloomberg, RT’nin yayınına 1 Nisan gecesi son verileceğini aktarmıştı.

Sputnik‘e konuşan Margarita Simonyan, “Bloomberg ne yazırsa yazsın, kaynakları ne söylerse söylesin, biz bunun ABD’de zorunlu olarak ‘yabancı ajan’ damgasının vurulması sebebiyle yaşandığını biliyoruz” dedi.

Televizyonun Washington’da diğer platformlarda yayınına devam edeceğini kaydededen Simonyan, “Eski Dışişleri Sözcüsü’nün dediği gibi, şeffaflık ve demokrasi egzersizlerine hoş geldiniz” diye konuştu.

RT’den yapılan açıklamaya göre, Washington’daki yayının son günü 31 Mart olacak.