Rus nükleer bombardıman uçakları Venezuela'da

usya, gerçekleştirilecek ortak tatbikat kapsamında Venezuela'ya, nükleer bomba atma kapasitesine sahip iki savaş uçağı gönderdi.

Rus nükleer bombardıman uçakları Venezuela'da

Rusya, gerçekleştirilecek ortak tatbikat kapsamında Venezuela’ya, nükleer bomba atma kapasitesine sahip iki savaş uçağı gönderdi.

“Blackjack” olarak anılan Tu-160 tipi bombardıman uçakları, 10 bin kilometrelik yolculuğun ardından başkent Caracas’taki Simon Bolivar uluslararası havalimanına indi.

Rusya Savunma Bakanlığı Suriye’deki operasyonlarda da kullanılan bu uçakların An-124 tipi askeri kargo uçağı ile Il-62 tipi bir yolcu uçağını da içeren filonun parçası olduğunu duyurdu.

‘Amacımız provokasyon değil’

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, Rus uçaklarının amacının “provokasyon” amaçlı olmadığını belirterek “Biz savaş değil, barış peşindeyiz” dedi.

Rusya’nın Caracas Büyükelçisi Vladimir Zaemskiy, savaş uçaklarının sevkinin, 2005’te eski Devlet Başkanı Hugo Chavez döneminde başlatılan askeri işbirliğinin güçlenmesinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

ABD KIZGIN

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise Rusya’nın Venezuela’ya gönderdiği iki uçakla ilgili yaptığı paylaşımda, ‘iki yozlaşmış yönetimin, halkları acı çekerken kamu fonlarını boş yere harcadığını’ söyledi.