Rus Büyükelçi Karlov suikastini gerçekleştiren Mevlüt Altıntaş'ın yeni görüntüleri çıktı

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren terörist Mevlüt Mert Altıntaş'ın suikastten 10 saat 16 dakika öncesine ait görüntüleri ortaya çıktı.

Rus Büyükelçi Karlov suikastini gerçekleştiren Mevlüt Altıntaş'ın yeni görüntüleri çıktı

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u öldüren terörist Mevlüt Mert Altıntaş’ın suikastten 10 saat 16 dakika öncesine ait görüntüleri ortaya çıktı.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre, Altıntaş, 19 Aralık 2016’da saat 08.29’da hastaneye giriyor. Üzerinde spor kıyafet ve siyah bir mont bulunan Altıntaş, 10 dakikalık bir muayeneden sonra 08.49’da hastaneden çıkıyor.

Ankara Savcısı Adem Akıncı’nın sürdürdüğü soruşturmada, Altıntaş’a bir günlük rapor veren doktor E.D.’nin ifadesine başvuruldu. E.D. “İshal olduğunu söyledi. Ağrı kesici ve bulantı giderici ilaç yazdım. İstirahat için bir günlük rapor verdim” dedi.

“İLAÇ ALMIŞ OLABİLİR”

Kadın doktor, muayene sırasında Altıntaş’ın kendisine polis olduğunu söylemediğini belirtti. Suikastten sonra Altıntaş’ın bilgisayarı üzerinde yapılan incelemede saldırganın muayene olmaya gitmeden önce internet üzerinde “ishal” hastalığının belirtileri üzerine araştırma yaptığı belirlendi. Kadın doktora, Altıntaş’ın rapor alabilmek için bağırsaklarını bozucu herhangi bir ilaç almış olma ihtimali olup olmadığı sorusu da yönetildi. Doktor E.D. bu soruya “Muayene olmaya gelmeden önce ishal edici bir şurup ya da ilaç almış olabilir. Belki de stresten ishal olmuş olabilir” yorumunda bulundu.

SAVCILIK KAYNAKLARI: KİMSEYİ ŞÜPHELENDİRMEK İSTEMEDİ

Savcılık kaynakları, Altıntaş’ın suikasttan yaklaşık 10 saat 16 dakika önce hastaneye giderek rapor almasını ise “Saldırgan muhtemelen o gün iş yerinde aranıp rahatsız edilmek istemedi. Kimseyi şüphelendirmek istemedi. O gün evinde dinleniyor görüntüsü vermeye çalıştı” değerlendirmesinde bulundu.