Rus basını: Uçağımızı Türkiye yanlısı militanlar düşürdü

Suriye'nin İdlib kentinde cihatçılara yönelik operasyon sırasında düşürülen Rus uçağına ilişkin, Rusya basınında doğrudan AKP'yi suçlayan yorumlara yer verildi.

Rus basını: Uçağımızı Türkiye yanlısı militanlar düşürdü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dimitri Peskov, İdlib’de Cumartesi günü düşürülen Su-25 tipi bir savaş uçağının düşürülmesi ile ilgili, Suriyeli ‘muhalifler’in omuzdan atılan füzeleri kullanmasının tüm devletler için büyük bir tehlike olduğunu söylerken, Rus basınına konuşan kimi askeri uzmanlar olayın arkasında “Türkiye yanlısı militanlar”ın olduğunu söyledi.

BBC Türkçe‘nin aktardığına göre, Nezavisimaya Gazeta isimli gazetede “Suriye’deki savaş Moskova’nın geçen yıl bittiğini ve güçlerini azaltacağını söylemesine karşın devam ediyor. Cumartesi günü (3 Şubat) Rus Su-25 savaş uçağının İdlib bölgesindeki militanlar tarafından vurulması, hem Arap hem de Türk medya kuruluşlarının yayınları ve sosyal medyadaki bilgiler Rus jetini düşürme operasyonunun Türkiye yanlısı Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) parçası “ılımlı” Ceyş el Nasır tarafından yapıldığını gösteriyor.” denildi.

“MOSKOVA ERDOĞAN’A BAĞIMLI”

Gazeteye konuşan askeri uzman Vladimir Popov konuyla ilgili “Türkiye yanlısı militanların Rus uçağını vurduğu gayet açık. Bu hamlelerin arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun ahbap çavuşları var” dedi. Popov ancak Türk boru hattı inşası nedeniyle Moskova’nın Erdoğan’a ekonomik anlamda bağımlı olduğunu bu yüzden de Rusya’nın Erdoğan’ı siyasi düzeyde eleştirmeyi bıraktığını söyledi.