Ruhani'den Trump'a: Siyaset ve hukuk geçmişi olmayan bir tüccar

İran lideri Ruhani, Trump için 'tüccar' tanımlamasını kullandı

Ruhani'den Trump'a: Siyaset ve hukuk geçmişi olmayan bir tüccar

İran lideri Hasan Ruhani, P5+1 ülkeleri ile İran arasında 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmanın yeniden düzenlenmesini savunan ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u eleştrdi. İran lideri Ruhani, Trump için ‘tüccar’ tanımlamasını kullandı.

İran Cumhurbaşkanı’nın, Donald Trump’a eleştirisi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Trump’ı ABD’nin anlaşmadan imzasını geri çekmemesi konusunda ikna etmek için Beyaz Saray’a yaptığı ziyaretinin sonrasında geldi.

Fransız lider Macron, ABD’de Trump ile yaptığı ortak basın açıklamasında AB’nin İran ile nükleer anlaşmanın değiştirilmeden korunmasına yönelik konumundan geri adım atmış ve ‘şu andan itibaren ABD ile birlikte yeni bir anlaşma üzerinde çalışmak istediğini’ söylemişti.

Ruhani devlet televizyonunda canlı yayımlanan konuşmasında ” Onlar belli bir Avrupa ülkesinin lideri ile birlikte ‘7 ülkenin imzaladığı anlaşma hakkında karar vermek istiyoruz’ diyorlar. Ne için? Hangi hakla?” ifadelerine yer verdi.

TÜCCAR

Anlaşmayı ‘çılgınlık’ olarak tanımlayan ve önemli değişiklikler olmaz ise İran’a yönelik yaptırımlara geri döneceğini söyleyen Donald Trump’a seslenen Hasan Ruhani ” Senin siyaset geçmişin dahi yok. Hukuk geçmişin yok. Uluslararası anlaşmalar konusunda geçmişin yok” şeklinde konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani “Nasıl oluyor da bir tüccar, bir inşaatçı, gökdelen inşaatçısı uluslararası ilişkiler hakkında muhakemede bulunabiliyor?” ifadelerini kullandı.