Ruhani: ABD'nin yaptırımlarını deleceğiz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin dünyaya petrol satışını hedef alan Amerikan yaptırımlarla ilgili açıklama yaptı.

Ruhani: ABD'nin yaptırımlarını deleceğiz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin dünyaya petrol satışını hedef alan Amerikan yaptırımlarla ilgili açıklama yaptı. Ruhani, petrol satmaya devam edeceklerini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer anlaşmadan çekildikten sonra açıkladığı yeni İran yaptırımlarının petrol sektörünü hedef alan bölümü bugün devreye girerken, Tahran’dan açıklama geldi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ‘Petrol satmaya devam edeceklerini ve ABD’nin yeniden dayattığı yaptırımları deleceklerini’ söyledi.

İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi de ‘Trump yönetiminim yaptırımlarının nafile olacağını ve ABD’nin psikolojik bir savaş yürüttüğünü’ belirtip, “Yaptırımlara ve uluslararası anlaşmalardan çekilmeye bağımlılar” dedi. Kasımi, nükleer anlaşmanın diğer taraflarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını da belirterek, “Anlaşmanın diğer imzacıları ile düzenli temas halindeyiz. Avrupa Birliği ile ticarete devam etmek için bir mekanizma kurmak zaman alacak” ifadelerini kullandı.